RAI Insights: zonder wrijving geen glans

Trendrapport RAI Amsterdam vol waardevolle inzichten en ideeën voor evenementen, nu en in de toekomst.

De wereld maakt een fundamentele transformatie door, voortgestuwd door vele kleinere veranderingen. We leven in een tijd waarin onze keuzes meer invloed hebben op maatschappelijke aspecten dan ooit tevoren. Hoe beïnvloeden deze mondiale en lokale veranderingen de sector voor beurzen, congressen en eventmarketing? Waar zit de wrijving? Het nieuwe RAI Insights trendrapport noemt tien invalshoeken die eventprofessionals kunnen gebruiken om met een andere blik naar hun evenement te kijken. En geeft tips om evenementen extra glans te geven - in het kader van de trends van vandaag en morgen.

Waarom nu veranderen?
De drang naar en het enthousiasme voor verandering is nog nooit zo groot geweest. Iedereen verwacht complete belevingen die waarde, content, contacten en plezier-met-tech, ROI en baanbrekende ervaringen bieden. En we zijn bereid om te experimenteren om betere oplossingen te vinden. “Dit trendrapport noemt tien invalshoeken die eventprofessionals kunnen gebruiken om met een andere blik naar hun evenement te kijken,” aldus Sanne Jolles, market research manager bij RAI Amsterdam. “Daarnaast bieden we tips om evenementen extra glans te geven in het kader van de trends van vandaag en morgen. Daarnaast biedt het rapport ervaringen van internationale eventprofessionals waarin het zwaartepunt ligt op best practices en een vooruitziende blik. We zijn erg blij dat we hun inzichten delen.”

Tien soorten wrijving
De tien soorten wrijving zijn:

  1. Offline vs online
  2. Groot vs klein
  3. Samen vs alleen
  4. Live vs opgenomen
  5. Loslaten vs controleren
  6. Scherpe focus vs vage grenzen
  7. Binnen vs buiten
  8. Professioneel vs amateur
  9. Business vs ontspanning
  10. Oud vs nieuw.

RAI Insights biedt eventprofessionals ideeën per type wrijving. Zo beschrijven we bij binnen vs buiten hoe verschillende ruimtes gebruikt kunnen worden of hoe ruimtes op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Een optie is om uit je comfortzone te stappen en op zoek te gaan naar ruimtes achter de schermen, zoals keukens, garages en zelfs bewegende ruimtes. Alles is mogelijk.

Inspiratie voor de toekomst
Dit en meer is te lezen in het Engelstalige RAI Insights trendrapport. Het rapport biedt kennis en inspiratie voor iedereen die zich bezig houdt met de toekomst van evenementen en de spannende kansen die er in het verschiet liggen. Het RAI Insights trendrapport kunt u hier downloaden »

Eerdere RAI Insights trendrapporten hadden als onderwerp: Generation X & Y, Connected Society en Future-proof events.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »