Tijd voor AutoRAI 2015

46 automerken, ruim 90 primeurs en meer dan 500 auto's
Vier jaar hebben autoliefhebbers moeten wachten, maar gelukkig gaat dat op korte termijn beloond worden. De 3e en 4e week van april is RAI Amsterdam weer het middelpunt van de Nederlandse autowereld. 46 automerken en ruim 90 primeurs zijn al bevestigd, maar de teller loopt nog door. Ook nemen de automerken concept cars mee en laten ze de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, design en veiligheid zien. Het grote aantal auto’s biedt in combinatie met de vele activiteiten die op de beurs plaatsvinden alle ingrediënten voor een dag genieten. AutoRAI 2015 vindt plaats van 17 tot en met 26 april in RAI Amsterdam.

Compleet aanbod
Auto importeurs hebben al een tijdje zin in de AutoRAI, want in april vorig jaar gaf 80% al aan deel te nemen aan de AutoRAI2015. In de tussentijd is dat aantal gegroeid en zijn in totaal 46 automerken vertegenwoordigd, wat zich laat vertalen in meer dan 500 auto's op de beurs. Bijna alle automerken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zullen aanwezig zijn. Van Audi tot Volvo en van Aston Martin tot Zenos. Hiermee is AutoRAI 2015 het ideale moment om je goed te oriënteren.

Ruim 90 primeurs
De AutoRAI valt qua timing perfect in het internationale autoseizoen, getuige de ruim 90 primeurs die op beurs gepresenteerd worden. Naast heel veel Nederlandse primeurs, hebben McLaren, Cadillac, Burton, Peugeot, Porsche, Opel en Zenos aangegeven met een Europese of zelfs wereldprimeur te komen! Ook zullen merken concept cars meenemen en zijn in het Innovation LAB te de laatste ontwikkelingen in de automobiel wereld te zien.

De klassieker uit jouw jeugd
Wil je je eerste auto nog eens terugzien? Of de auto uit je jonge jaren die in posterformaat boven je bed hing? Dan mag je AutoRAI Klassiek niet missen. Bijna 100 ‘normale’ en bijzonder auto’s uit de vorige eeuw staan opgepoetst klaar om bewonderd te worden. Een Renault 4, Peugeot 205, Golf 1 GTI, Fiat Panda of Mini staan gebroederlijk naast een Mercedes 300SL Gullwing, Jaguar MKII, Audi Quattro en Bentley Blower 4.5 Le Mans. Ook zijn de politie Porsches van stal gehaald, de eerste Ferrari van wijlen Prins Bernhard en de eerste elektrische auto. Even lekker terug in de tijd.

Binnen en buiten actie
De AutoRAI gaat menig jongensdroom waarmaken. In de Racehal komt een heus circuit waar bezoekers zelf gratis mee kunnen rijden in onder andere een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin. Wie zelf het stuur in handen wil nemen, kan plaatsnemen in de Allianz Formule 1 hydraulische racesimulatoren. In de Discovery Motorblok Battle strijden teams van automonteurs en sleutelfanaten tegen elkaar. Ieder team moet een motorblok uit elkaar halen, de krukas laten zien en weer in elkaar zetten. Speciaal voor ouders en kids is er de Mattel Hot Wheels Play Zone met de nieuwste Hot Wheels miniaturen waar je zelf de coolste autobanen kunt bouwen. Op het buitenterrein van de AutoRAI staan innovatie én entertainment garant voor een bijzondere ervaring. Je kunt er vooral heel veel testrijden. Denk aan proefrijden met elektrische auto’s, testritten met auto’s met de nieuwste veiligheidsoplossingen, slipervaringen en het ludieke dubbeldek rijden.

Samen jouw ‘drive’ ontdekken
Iedere auto heeft zijn eigen karakter. Maar welke auto past het beste bij jouw karakter? Op basis van het campagnethema “Discover your drive” lanceert de AutoRAI een online tool die Nederlanders helpt om hun ultieme ‘drive’ te ontdekken. In enkele korte vragen kom je erachter, op basis van de twaalf universele persoonlijkheidstypen van Jung,  welke van de nieuwe automodellen op de AutoRAI 2015 het beste bij jou passen. Vervolgens kun je via social media nagaan wat je familie en vrienden jouw ultieme 'drive' vinden, want een auto kies je niet alleen. Aan de hand van de tool weten deelnemers meteen welke stands op de AutoRAI beslist een kijkje waard zijn en kunnen ze de beurs met korting bezoeken. Bovendien maakt iedere deelnemer kans op twee jaar gratis autorijden. De tool komt begin april – in aanloop naar de beurs - beschikbaar op AutoRAI.nl, de AutoRAI APP en facebook.com/autorai.

Een kaartje voor alle dagen
Een kaartje kopen voor AutoRAI 2015 kan heel gemakkelijk en met korting op autorai.nl. In plaats van € 18,-  aan de kassa betaal je slechts € 14,50. Kinderen t/m 14 jaar mogen bovendien gratis mee. In tegenstelling tot eerdere edities zijn er geen avond , week of weekendkaarten, maar 1 kaartsoort dat van 17 t/m 26 april recht geeft op één entree. Op weekdagen is de beurs tot en met 22.00 uur geopend, wat ideaal is om na het werk nog een bezoek te brengen aan de beurs.

Over AutoRAI
AutoRAI, het grootste auto-evenement van Nederland, toont heel veel automerken, primeurs, exclusieve auto's en klassiekers. Ook zijn er vele activiteiten om te bekijken of aan mee te doen . Het evenement wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. De 2015-editie van AutoRAI is de 59ste en wordt gehouden van 17 tot en met 26 april in Amsterdam RAI. Leaseplan is hoofdsponsor van de beurs. Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl, de AutoRAI APP of op facebook.com/autorai.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »