TCA en RAI Amsterdam stimuleren gebruik duurzame taxi’s

Tijdens de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober 2018 zette Taxicentrale Amsterdam (TCA) uitsluitend duurzame taxi’s in voor ritten vanaf RAI Amsterdam. 

Zowel TCA als de RAI hanteren een gericht duurzaamheidsbeleid en hebben de ambitie om zo snel mogelijk CO2-neutraal te opereren. Op de Dag van de Duurzaamheid is dit onder de aandacht gebracht door uitsluitend duurzame taxi’s in te zetten om passagiers te vervoeren vanaf de RAI. Tevens is afgesproken dat duurzame taxi’s voortaan voorrang krijgen bij evenementen. Dit houdt in dat emissie-vrije taxi’s altijd vooraan komen te staan wanneer een taxistandplaats bij de RAI wordt ingezet.

Hedy Borreman, directeur van TCA: “Streven naar duurzaamheid is vandaag de dag vanzelfsprekend. Als marktleider heeft TCA de doelstelling in 2025 een volledige emissie-vrije vloot te hebben. En in dat kader is samenwerken met organisaties die soortgelijke belangen nastreven voor alle partijen een uitgelezen kans voor een betere toekomst. Door tijdens de Dag van de Duurzaamheid volop eco-taxi’s in te zetten bij de RAI, onderstrepen we onze doelstelling en verhogen we niet alleen de beursbeleving van de bezoeker maar ook het bewustzijn op het vlak van duurzame mobiliteit.”

Als internationaal koploper in de beurs- en congresindustrie op het gebied van duurzaamheid is RAI Amsterdam zeer te spreken over het feit dat TCA een snelle transitie richting emissie-vrij taxivervoer ten doel heeft gesteld. TCA won in 2016 voor de tweede keer het exclusieve recht om tijdens evenementen passagiers op te halen bij de RAI. 

Duurzaamheid en de RAI
RAI Amsterdam stimuleert betekenisvolle ontmoetingen, duurzame groei en de ontwikkeling van mensen, markten en zijn omgeving. Jaarlijks faciliteert de RAI circa 500 nationale en internationale evenementen en trekt circa 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Op het vlak van MVO richt de RAI zich onder meer op zero waste, een klimaat neutrale bedrijfsvoering en een duurzaam assortiment.

Duurzaamheid en TCA
Sinds 2011 neemt TCA deel aan duurzame mobiliteitsprojecten en houdt koers aan op groene mobiliteit, waarbij hoogwaardig taxivervoer de boventoon blijft voeren. De huidige ecovloot bestaat inmiddels uit 172 wagens waarvan 150 elektrisch en 22 op CNG rijden. In de TCA-app kan iedere passagiers zonder meerprijs een taxi uit de ecovloot bestellen. TCA stelt zich tot doel om in 2025 emissie-vrij te zijn. 
 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »