Shortlist uit recordaantal inschrijvingen bekend voor Amsterdam Innovation Award 2016

De vakjury van de 11de editie van de ISSA/INTERCLEAN Amsterdam Innovation Award heeft negen kandidaten genomineerd uit een recordaantal van 110 inzendingen.

De eindwinnaar en de drie categoriewinnaars worden op dinsdag 10 mei 2016 bekendgemaakt door de jury op een speciale prijsuitreiking tijdens ISSA/INTERCLEAN Amsterdam. Bij die gelegenheid wordt ook de Visitors’ Choice Award uitgereikt aan de inschrijving die de meeste stemmen heeft gekregen van bezoekers van de vakbeurs.

In de categorie “Machines, accessoires en componenten” zijn de genomineerden Sealed Air Diversey Care met hun TASKI SWINGOBOT 755, Cleanfix Reinigungssysteme  voor de RA 660 NAVI, en Kärcher met hun BRC 40/22 C.

De tweede categorie is “Apparatuur/hulpmiddelen voor reinigen, zorg en veiligheid”. Hier zijn de SpillEX van Vileda Professional FHCS, Werner & Mertz’s Professional Quick & Easy System, en de Lumecel Microburst 3000 Air Care Dispenser van Newell Europe de genomineerden uit het grote aantal deelnemers.

“Management, Trainingsoplossingen en Gerelateerde Producten” is de derde en laatste categorie. De Augmented Reality Suma Revoflow van Sealed Air Diversey Care, het Connected Cleaning concept van Kärcher en de Tork EasyCube van SCA waren de drie inschrijvingen die in deze categorie als beste werden beoordeeld.

Michelle Marshall, de voorzitter van de jury van de Amsterdam Innovation Award: “De jury stond dit jaar versteld van het enorme aantal inschrijvingen − een record! De 110 aanmeldingen zijn het bewijs dat de bedrijfstak zich steeds actiever inzet voor innovatie, vooral als je het aantal inschrijvingen van deze editie afzet tegen de 66 van de 2014 editie.”

“Een ander interessant punt is dat de 110 producten werden aangemeld door 66 bedrijven uit 20 landen, wat nog maar eens onderstreept dat innovatie in onze sector echt internationaal is. De landen met de meeste inschrijvingen waren dit jaar de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door zowel Nederland als Frankrijk.”

“Opmerkelijke trends in de lijst producten die zijn ingezonden zijn onder meer de doorbraak van autonome schoonmaakrobots en andere technologische innovaties die sterk zijn vertegenwoordigd. Veel inschrijvingen zijn gebaseerd op software en apps om de gegevens die worden aangeleverd door apparatuur met internetverbinding en beheer op afstand te rapporteren, analyseren en visualiseren.”

“De duurzaamheidtrend was ook weer overduidelijk zichtbaar deze editie; een duidelijk bewijs dat deze niet meer weg te denken is. We zien steeds meer nieuwe producten die minder water, energie en chemicaliën gebruiken. En dat niet alleen, deze innovaties kenmerken zich ook door de toepassing van meer milieubewuste productiemethoden dan ooit tevoren waarin rekening wordt gehouden met de (milieu-)impact van de totale levenscyclus.”

Naast de juryvoorzitter Michelle Marshall, Hoofdredacteur van European Cleaning Journal, bestond de jury uit: Reinhard Knittler, Uitgever van het Duitse schoonmaakblad Reinigungs Markt; Paolo Pellizzari, Redacteur bij Pulizia Industriale e Sanificazione uit Italië; Pierre Deschamps, Hoofdredacteur van het Batiment Entretien blad uit Frankrijk; Rob Geissler, Uitgever van het Amerikaanse bladenportfolio Sanitary Maintenance, Contracting Profits en Housekeeping Solutions; Cor van der Velden, Chief Expert bij Skills Netherlands; Dick van Zomeren, Industry Expert en Redacteur Servicemanagement uit Nederland; Ton van der Riet, Managing Director Senzora uit Nederland; en Antonio Borreda, Director van Revista Limpiezas uit Spanje.

Alle genomineerde producten zijn tijdens de gehele ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2016 te zien in het InnovationLAB. Opgezet om exposanten en bezoekers de kans te geven om ervaringen en inzichten uit te wisselen op het gebied van schoonmaakinnovaties, is het InnovationLAB een inspirerende omgeving waar grensverleggende producten en revolutionaire ideeën worden gepresenteerd.

“Nieuwe producten zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het evenement en het InnovationLAB geeft een extra dimensie aan het bestaande concept. Zo voegen we een inspirerend fysiek element toe aan de beursvloer. Hier kunnen bezoekers met eigen ogen kennis maken met de meest recente ontwikkelingen in de bedrijfstak”, legt Rob den Hertog uit, Manager ISSA/INTERCLEAN Amsterdam.

De Amsterdam Innovation Award steunt de African Medical & Research Foundation (AMREF) Flying Doctors, en hun projecten in Afrika om water- en sanitaire voorzieningen beschikbaar te maken voor de plaatselijke gemeenschap.

Het InnovationLAB bevindt zich in hal 9.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »