Samenwerking Interclean en AMREF Flying Doctors

Interclean heeft begin maart deelgenomen aan AHAIC 2019: Africa Health Agenda International Conference (een conferentie die wordt georganiseerd door Amref met als doel om gezondheidszorg voor iedereen in Afrika beschikbaar te maken), om het Interclean Healthcare Cleaning Forum te promoten en het initiatief van Amref te ondersteunen. Het Healthcare Cleaning Forum is een programma met als doel de communicatiekloof tussen de schoonmaakprofessionals en de medewerkers van operatiezalen en ziekenhuizen te overbruggen.

Er is vanuit Afrika veel interesse voor Healthcare Cleaning maar we werden toch verrast door het enthousiasme van de deelnemers. De conferentie vond plaats in Rwanda en ongeveer 1500 Afrikanen bezochten de conferentie. We hebben artsen en IP specialisten vanuit de hele regio gesproken. We hebben veel verzoeken ontvangen om ons programma, deze relatief eenvoudige manier om infecties in ziekenhuizen te voorkomen, in Afrika beschikbaar te maken. Naar aanleiding hiervan gaan wij onderzoeken of het voldoende waardevol is voor beide partijen om een HCF te organiseren in Afrika en zullen hiervoor verdere gesprekken gaan voeren met AMREF en onze stakeholders.

Amref had ons uitgenodigd voor een officieel ontvangst bij de Nederlandse Ambassadeur. Een bijzonder bezoek en het liet nogmaals duidelijk zien dat AMREF een geweldig netwerk heeft in Afrika.
Al sinds 2005 dragen wij een warm hart toe aan Amref Flying Doctors en we zetten met trots onze kennis, kunde en middelen in.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »