RAI Amsterdam wil afval houtsnippers circulair verwerken

Als beurs- en congreslocatie krijgt de RAI veel afval te verwerken en te scheiden. Een deel van deze afvalstromen zijn houtsnippers van hoge kwaliteit, te waardevol voor de afvalberg. Daarom zoekt de RAI samenwerkingspartners om deze houtsnippers af te nemen en te herwaarderen.

De afvalstroom scheiden
De RAI organiseert als beurs- en congreslocatie vele evenementen, congressen en beurzen. Elk event heeft een eigen aankleding en brengt eigen materialen mee. Dit betekent dat de RAI veel afval te verwerken krijgt. Veel van de materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. RAI Amsterdam gaat duurzaam om met afval en samen met afvalverwerkingsbedrijf Renewi wordt het afval gescheiden.

De mogelijkheden voor recycling
Hout vormt een groot deel van de afvalstromen. Het gaat hier om afvalhout van A-kwaliteit dat wordt verzamelt en versnippert door Renewi. Door het verloop van de evenementen is er een wisselende omvang van afval per periode, met pieken in februari, mei en september. Het totaal betreft ruim 800 kuub afvalhout per jaar. De RAI wil dit afvalhout een nieuw leven geven door het materiaal te hergebruiken binnen de organisatie.

Gezocht: partners in circulaire recyclingketen
RAI Amsterdam zoekt manieren om het A-kwaliteit afvalhout in te zetten, bijvoorbeeld om meubels of ander interieur van te maken. Streven is om een samenwerking op te zetten waarbij de gefabriceerde producten tijdens evenementen in de RAI hergebruikt worden om de keten geheel circulair te maken.

Voor ideeën, voorbeelden en tips hoe het houtafval een nieuwe bestemming kan krijgen binnen de RAI kan contact worden opgenomen met s.mathas@rai.nl.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »