RAI schenkt meest duurzame koffie van Lavazza

Tijdens IBC (International Broadcasting Convention), de grootste internationale vakbeurs in RAI Amsterdam, is de nieuwe duurzame Alteco Premium Blend van Lavazza geïntroduceerd. De RAI serveert als eerste in Europa deze internationaal gecertificeerde 100% biologische en UTZ gecertificeerde koffie op grote schaal aan haar gasten.

Alteco is de meest duurzame koffie van Lavazza en wordt, door de beperkte beschikbaarheid, zeer selectief gedistribueerd. De naam Alteco betekent ‘hoge grond’. Het is dan ook vanaf de bergtoppen in Centraal-Amerika, waar Lavazza de hoogst gelegen arabica koffie mengt met een geselecteerd robusta ras, beide geteeld in niet-verontreinigde gebieden. De bonen zijn afkomstig van plantages die de biologische landbouw beoefenen en waar de principes van een duurzaam milieu volgens de ‘UTZ’ normen worden nageleefd.

RAI Amsterdam maakt gebruik van ca. 30% van de gehele productie die er per jaar beschikbaar is van de Alteco bonen. In de vijf restaurants, 45 mobiele cateringpunten en 7 vendinglocaties wordt deze duurzame koffie vanaf nu geschonken. Anders dan de meeste duurzame koffie is Alteco rond van smaak waardoor de smaak zich langzaam ontwikkeld en langer blijft hangen. Hiermee is de koffie tevens perfect geschikt voor melkkoffies zoals cappuccino.

Met deze overstap onderstreept RAI Amsterdam haar streven naar het stimuleren van duurzame groei en ontwikkeling van mensen, markten en omgeving.

Partner Bluespresso, distributeur van Lavazza in Nederland voor de klein zakelijke markt en professionele horeca, spreekt van een volgende stap in duurzaamheid in de horeca. “De inzet van een 100% biologische boon van deze kwaliteit op deze schaal is uniek. Internationaal is Lavazza zeer vooruitstrevend in haar duurzaamheidsbeleid met verschillende grote projecten. De inzet van Alteco in de RAI is wat ons betreft prestigieus en iets waar we erg trots op zijn,” aldus Maayk de Poorter, directeur van Lavazza - Bluespresso.

Het contract is ondertekent door Maurits van der Sluis (Chief Operating Officer RAI) en Maayk de Poorter (Directeur Bluespresso) in aanwezigheid van Jules Broex (Director Operations RAI) en Willem-Jan Kleijn (Country Sales Manager Benelux Lavazza).

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »