RAI nieuwe partner Basketbalclub Apollo Amsterdam

Basketbalclub Apollo en RAI Amsterdam gaan samenwerken. Op dinsdag 10 april 2018 hebben Ramon Siljade, voorzitter van Apollo en Paul Riemens, CEO van de RAI een sponsorship voor 2,5 jaar getekend. RAI wordt de nieuwe rug- en livestreamsponsor van de Amsterdamse basketbalclub.

Ramon Siljade, voorzitter is trots: “De RAI is een echt Amsterdams A- merk die nadrukkelijk de verbinding met haar omgeving op zoekt. Als buurman ben ik blij dat wij dit mooie partnership aangaan. Ons partnership biedt ons meer stabiliteit voor de toekomst en de mogelijkheid om door te bouwen aan onze missie om basketbal in Amsterdam verder te ontwikkelen”. Siljade vervolgt; “Op korte termijn maakt deze partnership, in samenwerking met AT5, het nu al mogelijk dat het basketbal dichterbij de Amsterdammer komt. Namelijk door het professionaliseren van onze livestream van de thuiswedstrijden die we spelen in de Apollohal”.

Apollo Amsterdam
Apollo speelt binnen de stad ook een maatschappelijke rol met basketbal als middel. Apollo Amsterdam is onder andere de trekker van een groot stedelijk project waarin Amsterdamse kinderen worden gestimuleerd om te gaan basketballen. In lijn met dit maatschappelijke programma en als onderdeel van de sponsorovereenkomst tussen RAI Amsterdam en de club zullen tevens 250 basketballen in de stad uitgedeeld worden via ‘Stichting Elk Kind een Bal’.

Samen voor de stad Amsterdam
“Net als de RAI is Apollo een mooi Amsterdams instituut met een rijke historie, maar ook met een duidelijke visie op de toekomst. Ze hebben passie voor de sport én de stad. De manier waarop Apollo naast haar sportieve ambities, haar maatschappelijke rol richting jeugd in Amsterdam pakt, spreekt ons zeer aan’ aldus Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam. Hij vervolgt: “Een succesvolle stad maak je samen en als RAI willen we graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van en diversiteit in Amsterdam. Met dit partnership ondersteunen we Apollo de komende tweeënhalf jaar bij hun activiteiten in Amsterdam. We hopen natuurlijk op bijzondere sportieve prestaties, maar zien daarnaast hun 3x3-toernooien en jeugdevents als prachtige manier om de leefbaarheid in Amsterdam te verhogen en de jeugd te verbinden”.

Over Apollo Amsterdam
Het basketbal in Amsterdam kent een rijke historie. Het is dé plek waar in 1926 de allereerste basketbalwedstrijd gehouden werd. De afgelopen 90 jaar basketbal in Amsterdam heeft maar liefst 27 landskampioenschappen opgeleverd. Het eredivisie basketbal in Amsterdam heeft door de jaren heen vele gedaantes gekend. Sinds 2014 komt het Amsterdamse team uit in de Dutch Basketbal League (DBL) als Apollo Amsterdam. Met een eindeloze passie voor de sport en voor Amsterdam zet Apollo zich in voor de ontwikkeling van basketbal. Dit doen zij op het allerhoogste niveau in Nederland met hun 5x5 team in de DBL en op mondiaal niveau met het 3x3 team.

Sportief
Afgelopen zomer behaalde het nationale 3x3 team een zilveren medaille op het WK. In 2019 is zal het WK 3x3 plaatsvinden in Amsterdam. Met het 5x5 team strijdt Apollo Amsterdam op dit moment voor het behalen van de play-offs van de Dutch Basketbal League. De 2020 ambitie van de club is om structureel mee te doen in de top 4 van de DBL. De ambitie met het 3x3 team is het behalen van de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Sinds 1893 ziet de RAI het als haar vak om mensen samen te brengen, te verbinden en te inspireren door betekenisvolle ontmoetingen te organiseren en te faciliteren. Of het nu gaat om een publieksbeurs, een groot congres, een internationale vakbeurs, een dance-event of een theatervoorstelling. Als faciliterende partij creëert de RAI de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »