Eerste Event Industry Hackathon met 50 internationale hackers

Op 31 oktober 2018 organiseert RAI Amsterdam de eerste ‘Event Industry Hackathon'. Een evenement waar 50 hackers, verdeeld over 8 teams in 24 uur tot een oplossing moeten komen op 4 gekozen uitdagingen die spelen in de evenementenbranche. De meest prangende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, matchmaking, beleving en eventmanagement worden tijdens deze dag opgelost door een team van experts, wetenschappers, studenten en professionals uit diverse vakgebieden. Elke uitdaging wordt door twee teams ‘gehackt’ en de oplossingen worden aan de jury gepitcht. Deze oplossingen worden gedeeld binnen de internationale en nationale evenementenbranche. Daarnaast mag het winnende team een bedrag van 2.500 euro schenken aan een goed doel naar keuze.

 

Oplossingen delen

Maurits van der Sluis, COO RAI Amsterdam: “Met deze Event Industry Hackathon dagen we mensen graag uit om buiten de gebaande paden te denken en deze mooie branche naar een hoger niveau te brengen. De oplossingen worden gedeeld en teruggegeven aan de evenementenbranche. Hiermee onderstrepen we de rol van de RAI als platform voor kennis, contacten en innovatie”.

 

The Event Industry Hackathon start op woensdag 31 oktober om 12:00 uur. Op donderdag 1 november 12:00 uur vinden de pitches plaats met aansluitend de uitreiking van de winnaar door de jury.

 

Juryleden:

 

  • Annemarie van Gaal; Entrepreneur en lid van RvC RAI Amsterdam
  • Gijs van Wulfen; Autoriteit op het gebied van innovatie en design thinking.
  • Jeroen Jansen; Voormalig creatief directeur van ID&T en hét brein achter Tomorrowland, Sensation en Mysteryland.  

 

Extra info

Meer informatie is te vinden via deze link

 

Global Exhibitons Day (GED)

Het initiatief van de Event Industry Hackathon 2018 is gelanceerd op woensdag 6 juni 2018 tijdens Global Exhibitions Day. Global Exhibitions Day (GED) is een initiatief van de internationale branchevereniging UFI. Jaarlijks worden op 6 juni over de hele wereld verschillende acties opgezet om de waarde van de beurzen en evenementenbranche mondiaal onder de aandacht te brengen.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »