RAI is één van de eerste Europese venues zonder bezoekersmaximum

Door de versoepelingen per 1 juli is het voor RAI Amsterdam weer mogelijk om beurzen en congressen te faciliteren, met inachtneming van de door de bevoegde autoriteiten gestelde voorschriften. RAI Amsterdam is daarmee één van de eerste convention centres in Europa dat zonder maximum bezoekers, opgelegd door de autoriteiten, veilig evenementen mag faciliteren.

Alle voorzieningen zijn getroffen in de RAI en per direct in te zetten om evenementen op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier te laten plaatsvinden. Denk daarbij aan: bredere gangpaden, vloermarkeringen op plekken waar zich rijen kunnen vormen, handreiniger overal beschikbaar en meer registratiepunten. Door de spreiding van de vervoersmethodes kunnen de regels met betrekking tot crowd management en de anderhalve-meter richtlijn goed gemonitord worden. Ten behoeve van deze richtlijn is tevens de capaciteit per hal aangepast. Bovendien wordt duidelijke bewegwijzering ingezet op belangrijke punten op de route richting de ingangen van het complex.

Maurits van der Sluis, COO bij RAI Amsterdam reageert opgelucht: “ We zijn blij met de versoepelde maatregelen per 1 juli. Met inachtneming van de regels en richtlijnen, zijn we er klaar voor om veilige en verantwoorde evenementen te organiseren en faciliteren en onze bezoekers op een gastvrije manier te ontvangen. Ik ben dan ook blij dat wij het internationale congres, gerenommeerde Money20/20 weer mogen verwelkomen in september”. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, beaamt dit: “We kijken er naar uit bezoekers aan Money20/20 in september te verwelkomen in Amsterdam”.

Evenementen in het najaar
Money20/20 Europe is een internationaal B2B-congres waar de betalingssector, FinTech en financiële dienstverlening samenkomen. Van 22 – 24 september wordt hetzelfde concept neergezet als de afgelopen twee jaren, alleen in een aangepaste vorm. Bezoekers kunnen in contact komen met de hele linie aan besluitvormers uit de sector, maar dit alles op veilige afstand en met inachtneming van de gestelde voorschriften.

Ook internationale beurzen uit de eigen portefeuille: Interclean Amsterdam, de beurs voor de schoonmaakprofessionals (3- 6 november) en METSTRADE Amsterdam (17 - 19 november), 's werelds grootste vakbeurs voor uitrustingen materialen en systemen voor de pleziervaart vinden dit najaar plaats. PLMA’s jaarlijkse internationale “World of Private Label” vakbeurs (2 - 3 december) en het medische congres EAGE (8 – 11 december), 's werelds grootste evenement op het gebied van multidisciplinaire ingenieurs- en geowetenschappen zijn doorgeschoven vanuit het voorjaar en openen hun deuren in december 2020.

Met RAI Amsterdam – Veilig, Verantwoord en Gastvrij presenteert RAI Amsterdam regels en richtlijnen voor het organiseren en faciliteren van vakbeurzen, congressen, voorstellingen en bijeenkomsten in RAI Amsterdam. Dit document is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met evenementen in de RAI en beschrijft hoe deze op een veilige en verantwoorde manier, met het oog op Covid-19, kunnen plaatsvinden. Dit in het belang van de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen.

RAI Amsterdam
Sinds onze oprichting in 1893 staat de RAI bekend als een organisatie waar veiligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met 125 jaar ervaring in het organiseren en faciliteren van evenementen, en daarmee ook in security en crowd management, hebben we hierin een stevige positie verworven. Inmiddels verwelkomen we gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen per jaar en is de RAI de leidende internationale beurs- en congresorganisatie van Nederland. In januari van dit jaar, voordat het Covid-19 virus voor het eerst in Nederland werd geconstateerd, scherpten we ons veiligheidsbeleid al aan. Dit ter bescherming van organisatoren, exposanten, bezoekers, leveranciers en medewerkers en in afstemming met de autoriteiten en onze klanten.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »