RAI Amsterdam wint Best International Venue award

RAI Amsterdam heeft voor de derde keer sinds 2012 de prestigieuze award voor Best International Venue gewonnen tijdens de negende Exhibition News Awards op vrijdag 10 april in Londen. De Exhibition News Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beurzensector en de uitreiking wordt gezien als het belangrijkste evenement in de sector. De award is uitgereikt aan de business development afdeling van RAI Amsterdam.
Amsterdam RAI was genomineerd voor de categorie ‘Best International Venue’, samen met een aantal geduchte tegenstanders zoals Cape Town International Convention Centre, Abu Dhabi National Exhibition Centre en Shanghai New International Expo Centre.

Bij aankondiging van haar besluit zei de jury het volgende: “Amsterdam RAI heeft grootschalig commercieel succes gecombineerd met de groei en diversificatie van de aanwezige ruimtes en faciliteiten. RAI Amsterdam biedt nu eersteklas faciliteiten die makkelijk toegankelijk zijn en doet altijd haar uiterste best om organisatoren te ondersteunen en te zorgen dat evenementen zo soepel mogelijk verlopen.”

“We zijn enorm trots dat we deze prestigieuze prijs voor de derde keer hebben gewonnen,” aldus Maurits van der Sluis, Directeur Convention Centre Commercie bij RAI Amsterdam. “Het laat zien dat onze inspanningen worden (h)erkend en resultaat hebben. Ons doel is om (internationale) beursorganisatoren zodanig te ondersteunen dat hun evenement zo succesvol mogelijk is. En om zowel deelnemers als bezoekers een geweldige ervaring te bezorgen. De flexibiliteit en veelzijdigheid van RAI Amsterdam werden in oktober 2014 nog op de proef gesteld door Helitech International. We waren bijzonder tevreden dat de eerste editie van het evenement buiten Groot-Brittannië in 25 jaar zo’n succes was. De beurs trok meer bezoekers en deelnemers uit nog meer landen in Europa en daarbuiten dan ooit tevoren.”

Exhibition News
Exhibition News is één van ’s werelds meest vooraanstaande vakbladen voor de beurs-, congres- en evenementensector. De categorie ‘Best International Venue’ stond open voor alle grote internationale beursgebouwen met een vloeroppervlak van 10.000 m2 of meer die grote, internationale evenementen faciliteren. De jury bestond uit: Andrew Evans (MD Centaur), Simon Kimble (CEO Clarion), Mark Shashoua (Chief Exec i2i), Rob Nathan (MD Media 10), Matt Miller (MD Mercury Events) en Matt Benyon (MD Easyfairs).

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is het grootste congrescentrum in Nederland en is voornamelijk gericht op het faciliteren en organiseren van meerdaagse internationale beurzen en congressen. Dat deze strategie loont, blijkt uit het feit dat 2014 voor de RAI één van de beste jaren was in de afgelopen tien jaar. In nauwe samenwerking zorgt RAI Amsterdam ervoor dat organisatoren hun doelen behalen en een betekenisvolle ervaring creëren voor bezoekers en deelnemers. De sterke punten van het bedrijf zijn onder andere de toegankelijke locatie in Nederland en Amsterdam, haar kennis & netwerk, flexibele inrichting, diensten, ROI, duurzaamheid, innovatie en kracht om betekenisvolle ervaringen aan te bieden.

De RAI heeft een totaal beursvloeroppervlak van 106.500 m2 in elf multifunctionele hallen die geschikt zijn voor beurzen, congressen, vergaderingen en andere evenementen. Het congrescentrum heeft bovendien 64 vergader- en conferentieruimtes met een capaciteit tot maximaal 1.750 personen.

De RAI faciliteert jaarlijks ruim 50 internationale congressen, 70 beurzen, evenementen en meer dan 1.000 kleinere conferenties en bijeenkomsten die worden bezocht door meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Het RAI Amtrium, het nieuwe, duurzame congres-, vergader- en kantoorgebouw aan de noordkant van RAI Amsterdam, wordt geopend in juni 2015.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »