RAI Amsterdam verrijkt beurstitels met InnovationLAB

Op woensdag 11 maart 2015 is het InnovationLAB van RAI Amsterdam officieel gelanceerd met haar externe partners TNO, 3TU Federatie en Accenture Innovation Awards. Innovaties hebben vanaf nu een duidelijke en centrale plek binnen de beurstitels van RAI Amsterdam. Een inspirerende omgeving waar exposanten en bezoekers op het gebied van innovatie hun kennis en ervaring kunnen delen. 

Innovatie staat in de top 3 als belangrijkste bezoekreden van een beurs. Om aan deze behoefte te voldoen is bij RAI Amsterdam het InnovationLAB (video) in het leven geroepen;  een plek waar ideeën, innovaties en nieuws tastbaar worden op de beursvloer en online.

De voordelen
Met een rijk en interessant platform als het InnovationLAB stimuleert RAI Amsterdam haar exposanten om hun innovaties toonbaarder te maken op de beurs. Daarnaast biedt het InnovationLAB kenniscentra, onderzoeksinstituten, innovatiepartijen (etc.) een platform om hun innovaties naar de markt te brengen en daarmee de beurzen van RAI Amsterdam te verrijken. Wat weer inspirerend is voor de bezoeker. Ids Boersma, Directeur RAI Exhibitions licht toe: “Het InnovationLAB is een platform waar bezoekers (online en fysiek) zien en ervaren wat de innovaties in hun markt zijn. Bovendien kan het medium beurs zich met dit platform onderscheiden en profileren op dit belangrijke onderwerp. Het InnovationLAB is een generiek concept dat op elke beurs op maat in te vullen is”.

Samenwerking
RAI Amsterdam heeft haar samenwerking met TNO, 3TU Federatie en Accenture Innovation Awards nu officieel bezegeld. “Het InnovationLAB maakt innovaties zichtbaar én tastbaar voor een groot publiek. Daarnaast verbindt het InnovationLAB mensen en kennis, een belangrijke voorwaarde voor weer nieuwe innovaties. Wij noemen dat ‘Innovation for life’; aldus Esther van Zeggeren, Directeur Marketing & Communications TNO. IJsbrand Haagsma, Secretary General van 3TU Feneratie vult aan:” We zien de samenwerking met Amsterdam RAI als een ultieme manier om wetenschappelijke ontwikkelingen in de technologie dichter bij het publiek te brengen. De overheid verwacht dat we naast onderwijs en onderzoek ook valoriseren, dat wil zeggen de kennis die we ontwikkelen geschikt maken om daadwerkelijk te gebruiken. Dat is wat we in het InnovationLAB laten zien”. Tot slot geeft Pieter- Paul van Oerle, Initiatiefnemer en organisator Accenture Innovation Awards aan:” Voor Innovation Awards deelnemers is het vergroten van de bekendheid één van de doelen en door onze samenwerking met Amsterdam RAI kunnen wij aan deze wens voor een aantal geschikte concepten weer beter voldoen”.

De eerst volgende beurs waar het InnovationLAB te zien is, is in april 2015 tijdens de AutoRAI. Daarna volgen dit jaar de vakbeurzen Rematec, SSA, BedrijfsAutoRAI, Aquatech Amsterdam en METS.

Foto vlnr: Pieter- Paul van Oerle (Accenture Innovation Awards), IJsbrand Haagsma (3TU Federatie), Ids Boersma (Directeur RAI Exhibitions), Claar van Ittersum (Manager InnovationLAB Amsterdam RAI) en Esther van Zeggeren (TNO).

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »