RAI Amsterdam steunt Leger des Heils

Buurthuis Bij Bosshardt van het Leger des Heils in Amsterdam Noord trakteert iedere donderdag haar gasten op een gratis lunch. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door RAI Amsterdam, die ongebruikte producten uit de keukens graag een waardevolle bestemming geeft. Uit deze pilot komt een succesvolle samenwerking voort, waar zo’n 50 gasten van het buurthuis dankbaar gebruik van maken.
 
Stimuleren van ontmoetingen
Bij Bosshardt zet zich, net als RAI Amsterdam, in om waardevolle ontmoetingen te creëren. Zij richt zich vooral op de mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is en stimuleert dit middels het aanbieden van een warme lunch. “Zowel wij als onze gasten zijn ontzettend dankbaar dat de lunch op donderdag verrijkt wordt met geweldige producten die we gratis kunnen aanbieden. Hiermee komen wij in contact met gasten die niet over de middelen beschikken om een lunch te bekostigen. Deze gasten zien wij op andere dagen niet”, aldus Yvonne van Lambalgen, Kapitein van het Leger des Heils.

Hartverwarmend Amsterdam

De samenwerking met het Leger des Heils komt voort uit het concept ‘Hartverwarmend Amsterdam’. Een initiatief waarmee het keukenpersoneel van de RAI meerwaarde biedt voor de regio. De samenwerking heeft nog het karakter van een pilot en wordt na enkele maanden geëvalueerd en mogelijk verder uitgebouwd.

RAI Amsterdam en duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormt een integraal onderdeel van de strategie van RAI Amsterdam. We leveren een bijdrage aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de wereld in 2030 een betere plek maken. Zo zetten wij ons in voor meer welvaart en de ontwikkeling van Amsterdam en omgeving. Dat doen we onder meer door lokale leveranciers aan te trekken, studenten mede op te leiden en werkervaring te geven én mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden.
 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »