RAI Amsterdam presenteert Amsterdam Security: een nieuw en futureproof security platform

Onder invloed van toenemende dreiging en technologische ontwikkelingen als het Internet of Things, Drones, Bigdata en Cybersecurity zijn de huidige veiligheidsvraagstukken bij bedrijven en overheden sterk aan verandering onderhevig. Om wat betreft security in de huidige maatschappij voorop te blijven lopen lanceert RAI Amsterdam vandaag een nieuw Security platform: Amsterdam Security. Om in alle security vragen te voorzien bestaat dit platform uit drie verschillende evenementen: de Amsterdam Security Conference (voorheen SSA Security Conference), de Amsterdam Security Expo (voorheen SSA Safety &Security Amsterdam) en de compleet nieuwe en internationaal georiënteerde Amsterdam Security Convention.

Domeinmanager Nynke Lipsius van RAI Amsterdam: “Doordat de wereld om ons heen zo snel verandert, voelden wij de dringende behoefte uit de markt om de lat wat security betreft een flink stuk hoger te leggen. Met ons nieuwe platform Amsterdam Security kunnen wij daadwerkelijk inspelen op de vraagstukken die spelen bij veiligheidsprofessionals op alle niveaus. Hierbij zijn we niet alleen op het heden, maar juist ook op de toekomst gericht. Ons doel is om unieke mensen bij elkaar te brengen, die met elkaar tot nieuwe inzichten komen. De Amsterdam Security Conference en Amsterdam Security Expo hebben voorlopers onder een andere naam, maar deze zijn beiden compleet vernieuwd. Als we de lat echt hoog willen leggen, dan moeten al onze evenementen futureproof zijn. Met Amsterdam Security zijn we daar klaar voor!”

Nieuw: Amsterdam Security Convention
Volledig nieuw en met een internationaal karakter is de Amsterdam Security Convention, van 31 oktober tot en met 2 november 2017 in RAI Amsterdam. Het belangrijkste doel van deze eerste editie van de Convention is om met elkaar nieuwe invalshoeken te vinden voor een aantal actuele security uitdagingen. Dit wordt gedaan door security professionals vanuit de hele wereld bij elkaar te brengen en samen innovaties, ideeën en technologieën te delen om zo tot nieuwe inzichten voor een veilige wereld te komen. Het centrale thema is: ‘Bridging the gap between IT and Security’, wat het belang van het leggen van (internationale) contacten onderstreept. Drie dagen lang staat RAI Amsterdam straks bol van keynotes, seminars, ronde tafel sessies en verschillende meetings. Meer informatie over de Convention: www.amsterdamsecurity.com/convention.

Founding partners
Om daadwerkelijk vooruit te lopen op toekomstige mogelijkheden en ontwikkelingen, worden bij de invulling van de Amsterdam Security Convention verschillende founding partners betrokken.

Amsterdam Security Expo
Tegelijkertijd met de Amsterdam Security Convention vindt de Amsterdam Security Expo plaats. Net als voorheen bij Safety & Security Amsterdam (SSA) is dit een tweejaarlijkse vakbeurs voor beveiliging en (brand)veiligheid in de Benelux. De huidige verhoogde veiligheidsrisico’s vragen echter om een andere benadering en invulling van de beurs dan voorheen. Tijdens de eerste editie van de Amsterdam Security Expo zullen nieuwe ontwikkelingen en innovaties dan ook extra in de schijnwerper staan. Zo komt het Amsterdam Security LAB weer terug en wordt deze uitgebreid met een start-up sectie. Verder worden vier nieuwe segmenten toegevoegd: Home Automation Experience, Cyber Security Dome, Fire Protection Area en Public Safety Square. Tijdens de laatste editie bezochten 8.000 professionals deze vakbeurs. Meer informatie: www.amsterdamsecurity.com/expo.

Amsterdam Security Conference
Het eerste evenement van Amsterdam Security is de Amsterdam Security Conference, deze wordt gehouden op 1 november 2016. Voor een goed zicht op de huidige vraagstukken van veiligheid professionals, werkt RAI Amsterdam bij de invulling van het programma nauw samen met twee toonaangevende branchepartijen: de VBN (Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland) en Ngi-NGN (de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT). Het centrale thema van deze eerste editie van de Amsterdam Security Conference is ‘Security 3.0: Hoe het Internet of Things de fysieke security verandert’. Nieuwe veiligheidssystemen vragen om een goede samenwerking tussen ICT en security professionals. Hoe zorgen we ervoor dat ze dezelfde taal spreken? Reeds bevestigde sprekers voor deze dag zijn Roel Steenbergen (Innovatie Manager Rabobank), Per Björkdahl (voorzitter van ONVIF, Open Network Video Interface Forum) en Patrick de Brouwer (ethisch hacker en senior consultant bij ICT specialist Valori). Meer informatie: www.amsterdamsecurity.com/conference.

Praktisch
Het Amsterdam Security Platform wordt vandaag gelanceerd en heeft www.amsterdamsecurity.com as online portal voor al haar nieuws rondom de verschillende evenementen. De drie evenementen die nu gepland staan zijn: de Amsterdam Security Conference op 1 november 2016 en de Amsterdam Security Convention en Amsterdam Security Expo van 31 oktober t/m 2 november 2017.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »