RAI Amsterdam ondertekent werkakkoord aanpak Jeugdwerkloosheid

Afgelopen dinsdag, 31 maart, heeft RAI Amsterdam onder toeziend oog van minister Asscher (SZW) en minister Bussemaker (OCW) het Werkakkoord getekend in het kader van Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Waarom sluit RAI Amsterdam een Jongerenakkoord af?
RAI Amsterdam heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie de komende vijf jaar één van de zichtbare koplopers in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid. Wat betreft deze ambitie onderkent RAI Amsterdam de maatschappelijke rol met bijbehorende verantwoordelijkheid als werkgever. RAI Amsterdam wil daarbij vanuit haar werkgeversrol actief en zichtbaar bijdragen aan het welzijn en welbevinden van huidige en toekomstige medewerkers.

Om dat te bereiken voert RAI Amsterdam een duurzaam HR beleid gericht op welzijn, vitaliteit en levensstijl van onze medewerkers hetgeen te herleiden is tot 6 thema’s:

  1. Plezier in werken
  2. Vitaliteit (gezondheid, werk/privé, stress)
  3. Ontwikkeling/zelfontplooiing
  4. Diversiteit
  5. Mobiliteit
  6. Maatschappelijke betrokkenheid

Werkgevers spelen een belangrijke rol bij het vergroten van kansen voor jongeren op werk. De vraag naar werk wordt echter vooral bepaald door economische groei. Toch kunnen werkgevers meer. Werkgevers kunnen vacatures voor jongeren openstellen, zorgen voor opstartbanen en voldoende stages en leerbanen. Ook bedrijfsbezoeken, praktijklessen en de training van werknemersvaardigheden helpen jongeren aan een sterke start op de arbeidsmarkt.

Lees hier meer over wat RAI Amsterdam in dit kader onderneemt, opgenomen in het werkakkoord.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »