RAI Amsterdam ondersteunt Volksvlijt2056

Op dinsdag 12 april is de tentoonstelling Volksvlijt2056 geopend door wethouder Eric van der Burg (Ruimtelijke Ordening). Drie maanden lang is de Centrale OBA omgetoverd tot een modern Paleis voor Volksvlijt. De tentoonstelling staat in het teken van de toekomst van de metropool Amsterdam, die aan het begin staat van een derde Gouden Eeuw. Tijdens de opening deelden initiatiefnemer Zef Hemel, OBA-directeur Martin Berendse en burgemeester Eberhard van der Laan hun toekomstvisie op de stad. RAI Amsterdam heeft haar projectmatige ervaring en communicatie expertise ingezet om deze tentoonstelling te realiseren.

Twaalf ontwerpers geven aan de hand van verschillende thema’s hun blik op de metropool van de toekomst. Bezoekers worden uitgenodigd om hun toekomstbeeld te delen en met de ontwerpers, experts en elkaar in gesprek te gaan over hoe de metropool eruit hoort te zien over 40 jaar. Initiatiefnemer Zef Hemel van de Universiteit van Amsterdam: ‘Sinds de heropening van het Rijksmuseum in 2013 is de binnenstad overspoeld geraakt door toeristen, mensen en bedrijven trekken naar Amsterdam, er groeien hier honderden innovatieve startups, je proeft dat de stad sterk komt opzetten. Het is tijd om het verleden los te laten en de toekomst binnen te stappen.’

RAI Amsterdam en Volksvlijt2056
De eerste tentoonstelling van RAI Amsterdam vond plaats in het voormalige Paleis van Volksvlijt in 1895. Mede door de gedeelde historie en de inspirerende visie van Zef Hemel, ondersteunt de RAI Volksvlijt2056. RAI Amsterdam heeft waar nodig haar projectmatige ervaring en communicatie expertise ingezet om deze tentoonstelling te realiseren.

Informatie
Volksvlijt2056 is van 12 april tot en met 3 juli 2016 te bezoeken in de Centrale OBA, dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Naast de tentoonstelling is er een interactief programma over de toekomst van de metropool waarbij iedereen welkom is. Elke week staat een ander thema centraal. De programmering is open, met bijdragen van zowel ontwerpers als andere betrokkenen. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van Volksvlijt2056.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »