RAI Amsterdam Europees kenniscentrum drones

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing en personenvervoerder Uber, zijn partners geworden van de eerste Amsterdam Drone Week (ADW), die van 26 tot en met 30 november in RAI Amsterdam plaatsvindt. Tijdens ADW gaan de nodige drone-wereldprimeurs de lucht in. Naast nieuwe Europese regelgeving wordt personenvervoer door de lucht in grote steden, de zogenaamde ‘Urban Air Mobility’, het centrale thema. 
 
Spelers uit 28 Europese landen die zich bezighouden met technologie, toepassingen en regelgeving van drones komen samen tijdens de Amsterdam Drone Week, een samenwerking tussen European Aviation Safety Agency (EASA), de Europese organisatie voor veiligheid in de luchtvaart en RAI Amsterdam. Ook het ministerie van Infrastructuur is partner. In 2019 is er Europese regelgeving op komst voor de onbemande luchtvaartuigen. Voor sectoren als defensie, politie, gezondheidszorg, logistiek en transport is sluitende regelgeving een voorwaarde om de nieuwe dronetoepassingen ook daadwerkelijk te kunnen gaan benutten. Zo heeft Uber concrete plannen om taxidrones in te zetten voor het vervoer van passagiers.

Snelle ontwikkeling
“De drone-industrie is enorm in ontwikkeling”, aldus Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam en initiatiefnemer van de week. “Amsterdam Drone Week gaat de discussie, innovatie en contacten faciliteren. Nieuwe regelgeving zal de drone-industrie een enorme boost geven. Technologisch is al heel veel mogelijk en de industrie ontwikkelt zich razendsnel. Denk aan een drone-ambulance of drone-pakketbezorgdienst. De komende jaren zal blijken wat bedrijven en organisaties willen en mogen met deze nieuwe technieken. Denk daarbij aan privacy-kwesties of veiligheid.”

 
Meer informatie vindt u hier.  
 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »