Pop-up tentoonstelling RAI Exposed 120 jaar geschiedenis

Vanaf 2 juni is in het Amtrium, het nieuwe gebouw van RAI Amsterdam, een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de RAI. Het Amsterdam Museum is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de tentoonstelling. De samenwerking tussen de culturele en zakelijke sector is tot stand gekomen doordat RAI Amsterdam zich als partner heeft verbonden aan de tentoonstelling ‘De IJzeren Eeuw – het begin van het moderne Nederland’. Zo liggen de wortels van RAI Amsterdam in de 19-de eeuw in het Paleis voor Volksvlijt. De tentoonstelling in het Amtrium toont aan de hand van uniek foto – en videomateriaal en historische objecten 120 jaar geschiedenis van de RAI. De tentoonstelling is op 7 juni gratis te bezoeken voor geïnteresseerden.

Tentoonstelling RAI Amsterdam
Vanaf 2 juni is de tweede verdieping in het RAI Amtrium, het nieuwe beurs- en congresgebouw van RAI Amsterdam, ingericht als tentoonstellingsruimte. Hier wordt de geschiedenis van de RAI verteld aan de hand van thema’s zoals mensen, architectuur en beurzen. Het verhaal wordt ondersteund met affiches en objecten uit de collectie van de RAI in combinatie met beeldmateriaal uit het Amsterdam Museum en het Stadsarchief. Op 7 juni is de tentoonstelling voor geïnteresseerden gratis te bezoeken van 13.00- 16.00 uur. Daarna wordt de tentoonstelling onderdeel van het Amtrium en is het niet opengesteld voor publiek.

De IJzeren Eeuw
Van 5 maart tot en met 2 augustus is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De IJzeren Eeuw – het begin van het moderne Nederland’ te zien. De tentoonstelling laat zien hoe Nederland in de 19de-eeuw in sneltreinvaart een fascinerende transformatie onderging. Naast de presentatie is er ook een tv-serie en boek verschenen over deze periode. Samen laten ze zien hoe modern en roerig tegelijk deze eeuw was. De tentoonstelling in het Amsterdam Museum belicht onder andere de ontwikkeling van Amsterdam als metropool. Daarnaast is er aandacht voor de voorloper van de RAI, het Paleis voor Volksvlijt.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »