Parkeren en exposeren in het RAI parkeergebouw

Met de groei van de Zuidas zijn er bij de RAI in het afgelopen decennium verschillende parkeerterreinen verdwenen. De nieuwe parkeergarage biedt 1.000 extra parkeerplekken en daarmee is de parkeercapaciteit weer op het niveau om grote internationale meerdaagse events op eigen terrein te kunnen herbergen (en daamee de overlast in de buurt verminderen).

Parkeren en exposeren in één gebouw
In een jaar tijd is aan de ringweg A10 een imposant nieuw gebouw verrezen. Het dertig meter hoge, acht-laags parkeergebouw van de RAI met kenmerkende ‘wokkels’ heeft een multifunctioneel karakter.

De eerste etage is in dubbele hoogte uitgevoerd en staat in directe verbinding met de omliggende hallen. Daardoor is deze etage ook te gebruiken als evenementruimte van 2.800 m2.

Groei Zuidas
Met het nieuwe parkeergebouw, dat plaats biedt aan 1.000 auto’s, brengt de RAI haar parkeercapaciteit terug op het gewenste niveau van 4.000 plaatsen. Door de groei van de Zuidas in het afgelopen decennium, zijn er rondom de RAI verschillende parkeerterreinen verdwenen. Met dit parkeergebouw heeft RAI Amsterdam genoeg parkeergelegenheid om grote internationale meerdaagse events op eigen terrein te herbergen. Op de dagen dat er geen evenementen plaatsvinden, is het gebouw P+R-terrein voor de Gemeente Amsterdam. Daarnaast kunnen ‘bewoners’ en relaties die werkzaam zijn op de Zuidas er parkeren.

Het ontwerp
Het parkeergebouw is ontworpen door huisarchitect Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architects, op basis van de hoge stedenbouwkundige eisen van de Zuidas en de ESPA-normering. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello realiseerde het nieuwe parkeergebouw op basis van een Design & Build aanbesteding methodiek. Beide partijen hebben meegedragen aan de totstandkoming van het ontwerp en de realisatie van het parkeergebouw.

Kortom: Een gebouw met veel mogelijkheden! Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »