Nieuw hoogwaardig restaurant met eigen slagerij mooie toevoeging voor RAI Amsterdam

Dinsdag 7 april is THE ROAST ROOM, het unieke rotisserieconcept van Michiel Deenik van VisaandeSchelde in het laagbouwgedeelte van RAI Amtrium geopend. In de strakke uitbouw van het nieuwe gebouw van Amsterdam RAI kan vanaf nu genoten worden van mooie stukken vlees, burgers, vleeswaren en ambachtelijke worsten uit de eigen slagerij. Die slagerij bevindt zich op de begane grond van het restaurant, waar de slagers aan het werk te zien zijn. Voor kruiden en groenten maakt THE ROAST ROOM gebruik van de grote kas voor city farming die in het Amtrium is gebouwd.

Maurits van der Sluis, directeur Convention Centre Commercie bij Amsterdam RAI: “Michiel Deenik heeft zich met Visaandeschelde in enkele jaren ontwikkeld tot een onderscheidende en toonaangevende restaurateur in Amsterdam. Bij Amsterdam RAI zijn we uitermate tevreden dat Michiel nu de oversteek maakt en feitelijk tegenover Visaandeschelde een tweede restaurant gaat exploiteren. Zijn hippe Roast-concept sluit naadloos aan op de kwaliteitstandaard die Amsterdam RAI hanteert voor haar (inter)nationale zakengasten.”

Langgekoesterde wens
Voor het restaurant benaderde de RAI Michiel en Saskia Deenik. Michiel: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand van ‘Vis’, zoals wij Visaandeschelde noemen, een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met The Roast Room wil ik mijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. Op de kop van het vernieuwde Scheldeplein verwacht ik dat THE ROAST ROOM een open invitatie zal zijn aan de zakelijke gasten van de RAI, Zuidas en de buurt. De gasten kunnen er natuurlijk dezelfde kwaliteit en allure verwachten als bij ‘Vis’.”
Meer dan vijftien jaar geleden openden Michiel en Saskia Deenik Visaandeschelde, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. De verrassende visgerechten, de gastvrije bediening en het fraaie interieur trekken al vanaf het prille begin een gemêleerd publiek van gourmets.

THE ROAST ROOM
The Roast Room is de unieke vleesbelevenis van Amsterdam. Omgeven door ambacht, open keukens met Beech ovens en het stoere maar klassieke interieur kunnen gasten genieten van de mooiste stukken vlees, burgers, vleeswaren en worsten uit eigen slagerij. THE ROAST ROOM bestaat uit THE ROAST BAR,  het brasserie-style restaurant op de begane grond en de ROTISSERIE, het fine-dining restaurant op de eerste verdieping.

RAI Amtrium
Met het Amtrium blijft Amsterdam RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Meest in het oog springende element is, naast het atrium, de grote kas voor city farming. Zo levert het gebouw straks de eigen groenten en kruiden voor het restaurant THE ROAST ROOM en de eigen keukens van Amsterdam RAI. Het Amtrium wordt begin juni 2015 geopend.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »