Nhow Amsterdam RAI bereikt het hoogste punt

Grootste nieuwbouw hotel van de Benelux met 650 kamers

Vrijdag 8 februari jl. heeft hotel nhow Amsterdam RAI het hoogste punt van 91 meter bereikt. Dit heugelijke moment werd gevierd door een spectaculaire ‘mapping projection’ show op het hotel in het bijzijn van haar partners en genodigden. De opening staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020. 

Headquarter hotel 
Gunstig gelegen ten opzichte van RAI Amsterdam  en nabij het Amsterdamse metrostelsel en RAI treinstation, zal nhow Amsterdam RAI het evenementencomplex voorzien van een ‘headquarter hotel’ op locatie voor bezoekers, exposanten, sprekers en organisatoren. 

Tevens zal het hotel, onderdeel van de nhow merkfamilie (NH Hotel Group), fungeren als een nieuw sociaal en multicultureel ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers, met gastronomie van hoge kwaliteit en diensten die de nhow-ervaring ondersteunen. Met 650 kamers, 25 verdiepingen en 91 meter hoogte wordt nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouw hotel van de Benelux. 

Viering hoogste punt
Tijdens de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats op vrijdag 8 februari werden ontwikkelaars COD en Being Development vergezeld door lokale hoogwaardigheidsbekleders, vertegenwoordigers van NH Hotel group, RAI Amsterdam, AXA IM, OMA, Pleijsier Bouw en vele andere betrokken partijen.

Nadat de bouw werd gestart in september 2016 verrees het hotel als iconische blikvanger van de Amsterdamse skyline. Het baanbrekend ontwerp van het wereldberoemde architectenbureau OMA, met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes, put inspiratie uit de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein.

Meerwaarde voor de RAI en stad
De RAI kan met het hotel haar concurrentiepositie op de internationale beurzen- en congresmarkt versterken en zo de spin-off richting de stad Amsterdam verder vergroten. Gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. 

Certificering
Het hotel ontving een BREEAM Excellent (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) certificering, waarmee nhow Amsterdam RAI een van Europa’s grootste hotels wordt met een BREEAM Excellent score. De duurzame ontwikkeling onderstreept de duurzaamheidsambities van ontwikkelpartners COD en Being Development, NH Hotel Group en architecten OMA. 

De ontwikkeling van het nhow Amsterdam RAI is 24/7 te volgen via de website

hoogste punt2

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »