Negenmaandenbeurs: de plek voor virtuele én echte baby’s

Veel innovatie op de 31e Negenmaandenbeurs
De 31e Negenmaandenbeurs, die plaatsvindt van 24 tot en met 28 februari in RAI Amsterdam, staat volledig in het teken van innovatie en vernieuwing. Zo is er een speciaal ontwikkelde virtual reality lounge waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in een zwangere buik, kunnen alle bezoekers uitvinders worden en maken veel nieuwe producten hun debuut tijdens deze beurs. Ook dit jaar worden de Baby Innovation Awards uitgereikt, met als nieuwe toevoeging de Green Award voor het ‘groenste’ product. En zoals ieder jaar kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid programma.

Uitvinden en beleven
Bezoekers met een idee voor een product of dienst of een probleem kunnen dit jaar terecht bij de Negenmaandenbeurs uitvinders. Twee uitvinders op het Baby Innovatie Plein kiezen aan het einde van de beurs het ‘beste baby idee’ en gaan daar mee aan de slag in een poging dit product te lanceren op de Negenmaandenbeurs in 2017. Willen bezoekers even uitpuffen? Dat kan, op alle terrassen, maar dit jaar ook in de virtual reality lounge. Bezoekers kunnen zich daar met een speciale bril een embryo voelen en ronddolen in een zwangere buik. Naast de 200 bedrijven met uitgebreid aanbod kunnen bezoekers ook genieten van diverse optredens op het podium, “mama masterclasses” en workshops volgen. Zo is er op het podium een baby carry workout waar vaders en moeders die hun kindje (op de buik) dragen mee kunnen doen met een actieve les, komt Elsbeth Teeling (bekend van de Club van Relaxte moeders) een leuke quiz doen met bezoekers, gaat Kim-Lian van der Meij voorlezen en Dirk Scheele zingen voor de kindjes. De mama masterclasses bieden dit jaar een gevarieerd aanbod. Van een speciale Papaklas op woensdag (papadag) tot een foodcollege van De Kleine Keuken en van de ontwikkeling van je kindje tot een instructieles over hoe je je draagdoek moet knopen. Zowel voor zwangere vrouwen als jonge ouders is er genoeg te doen en te beleven.

Innovaties
Ook dit jaar worden de Baby Innovation Awards weer uitgereikt. De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld en consumentenplatform Babystuf in samenwerking met Negenmaandenbeurs en Fabulous mama & family. De vakjury heeft de winnaars al gekozen, maar het publiek kan nog steeds stemmen op de genomineerden en zo de winnaar voor de publieksprijs bepalen. De prijzen worden op de eerste dag van de beurs, op 24 februari, uitgereikt op het Baby innovatie plein. Nieuw dit jaar is de Green Award. Organisator Carola Siksma-Ruiters zegt hierover: “De Green Award is een belangrijke toevoeging, steeds meer merken zijn bewust bezig om hun merk ‘groener’ te maken en dat belonen we graag met deze award.” Naast de vele innovaties van de Baby Innovation Award zijn er ook nog andere nieuwe producten te vinden, waar onder de Hangloose Baby met een nieuw boxkleed voor baby’s; een boxkleed en hangmat in één, Mippaa® komt met de Stair Trainer, die kinderen vanaf 1 jaar helpt bij het op- en afgaan van de trap en de Wishbone van Smart Wishbone, de kleinste intelligente thermometer die contactloze temperatuur metingen kan uitvoeren. Kortom: veel nieuwe producten maken hun debuut op de 31e Negenmaandenbeurs.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2016
De Negenmaandenbeurs vindt plaats van 24 februari tot en met 28 februari 2016 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival.

Een toegangskaart kost t/m 23 februari 2016 € 14,95 in de voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor €5,- mee. Vaders kunnen tijdens de Papadag op woensdag 24 februari 2016 een kaartje kopen voor maar € 10,00. Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,00.

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl en te volgen op Twitter: @9maandenbeurs en Facebook: www.facebook.com/Negenmaandenbeurs.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »