Multifunctioneel parkeergebouw

an de Stegge Twello heeft na een Design & Build selectieprocedure overeenstemming bereikt met Amsterdam RAI over de realisatie van een 8-laags multifunctioneel parkeergebouw aan de A10 en de Zuidas in Amsterdam. Het parkeergebouw wordt 30 meter hoog en zal circa 1.000 parkeerplaatsen tellen. Het multifunctionele parkeergebouw dat naar de huidige duurzame maatstaven wordt gebouwd is naar verwachting in augustus 2016 gereed.

Parkeercapaciteit voor evenementen
De vraag naar extra parkeercapaciteit bij Amsterdam RAI komt voort uit het wegvallen van parkeerruimte op en rondom de Zuidas in het afgelopen decennium. Om te kunnen functioneren als convention centre voor grote, internationale meerdaagse evenementen, heeft de RAI de wens om het aantal parkeerplaatsen terug te brengen op het niveau van 4.000 parkeerplaatsen. Daarbij zorgt concentratie van parkeerplaatsen op eigen terrein voor minder overlast voor de omgeving. Tevens heeft de gemeente Amsterdam behoefte aan een P&R-functie in dit gebied.

Multifunctioneel parkeergebouw
Het nieuwe parkeergebouw wordt multifunctioneel inzetbaar. Algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI vertelt hierover: “De eerste verdieping van het gebouw is met 7,20 meter extra hoog en krijgt een hoogwaardige afwerking, zodat deze etage van 2.500 vierkante meter uitstekend geschikt is als beursvloer of congresruimte voor onze klanten. Met een dusdanige vloerbelasting van de parkeervloeren zijn de etages op termijn ook inzetbaar als kantoorfuncties. Tot slot biedt het dak van het parkeergebouw meerdere mogelijkheden om bij grote evenementen een extra paviljoen neer te zetten. Op deze manier is het parkeergebouw flexibel en aanpasbaar naar ontwikkelingen in de toekomst. Zo dragen we als Amsterdam RAI een steentje bij aan de circulaire economie.“

Ontwerp parkeergebouw
Amsterdam RAI is in dit traject geadviseerd door Res & Smit uit Amsterdam. Zij zullen tevens de werkzaamheden rondom project- en contractmanagement van dit project verder begeleiden tot en met de oplevering. Op basis van een Design & Build selectieprocedure heeft de RAI gekozen het nieuwe parkeergebouw te laten realiseren door Aan de Stegge Twello. Het ontwerp is gemaakt door architect Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architekten op basis van de hoge stedenbouwkundige eisen van de Zuidas en de ESPA-normering. De bouw start in september 2015 en in augustus 2016 zal het multifunctionele parkeergebouw worden opgeleverd.

Over Aan de Stegge Twello
Aan de Stegge Twello is gespecialiseerd in de ontwikkeling en turnkey realisatie van bedrijfsmatig en commercieel vastgoed voor ondernemers. Daarbij zit de kracht in het beheersen van het gehele proces van eerste planontwikkeling tot en met de uitvoering van de feitelijke bouw. Eén van de specialismen van Aan de Stegge Twello is het oplossen van parkeervraagstukken. Voor elk uniek parkeerprobleem biedt Aan de Stegge Twello een inventieve parkeeroplossing. Projectmanager Jeroen Drenth vertelt over het project: “We zijn enorm blij dat we deze mooie opdracht voor Amsterdam RAI op zo’n prominente plek mogen realiseren.” Voor meer informatie: www.adst.nl.

Over Amsterdam RAI Het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel, verlegt grenzen, het inspireert! Amsterdam RAI zet zich daarom al sinds 1893 in om verschillende werelden, mensen en markten bij elkaar te brengen. In binnen- en buitenland. Amsterdam RAI is een internationale beurs- en congresorganisatie. Zij organiseert evenementen in binnen- en buitenland en exploiteert het Amsterdam RAI Convention Centre in Amsterdam. De RAI verwelkomt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen, waaronder beurzen, congressen, corporate events en andere evenementen. Daarnaast levert de organisatie evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. Voor meer informatie bezoek de website.​​​

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »