Mariëlle de Macker nieuwe commissaris bij RAI Amsterdam

Bij RAI Amsterdam treedt Mariëlle de Macker toe tot de Raad van Commissarissen. Mariëlle de Macker heeft langjarige ervaring in Human Resource Management bij diverse internationale organisaties. Zij is werkzaam als Human Resource Director en lid van de Management Board van HEMA. Bijzonder bij haar benoeming is de selectieprocedure, die in volledige samenspraak tussen Raad van Commissarissen en RAI Ondernemingsraad tot stand is gekomen. De Macker wordt per 17 maart 2017 in haar nevenfunctie als commissaris bij RAI Amsterdam benoemd.

Annemarie van Gaal, lid van Raad van Commissarissen van RAI Amsterdam over de procedure: “De zoektocht naar een nieuwe commissaris bij RAI Amsterdam met versterkt aanbevelingsrecht van de OR, is bij mijn weten op een unieke manier ingevuld. Zowel het opstellen van het profiel, het maken van de shortlist, als de gesprekken met de potentiële kandidaten, is door een gezamenlijke delegatie van de OR en de selectiecommissie van de RvC uitgevoerd. Ook de keuze voor de uiteindelijke kandidaat om aan de aandeelhouders voor te dragen, is een gezamenlijk besluit van de RAI Ondernemingsraad en de Raad van Commissarissen. Een bijzondere werkwijze die door alle betrokkenen als uiterst constructief en plezierig is ervaren.”

RAI Amsterdam speelt een toonaangevende rol in de Europese beurs- en congresindustrie. De afgelopen jaren is zij met haar internationale focus en strategie gericht op ‘het creëren van waardevolle ontmoetingen’ succesvol geweest. Tegelijk wil de RAI haar organisatie stroomlijnen en innovatiekracht vergroten, om zo adequaat in te kunnen spelen op de mondiale economische en technologische ontwikkelingen. In dat kader ziet RAI Amsterdam in Mariëlle de Macker, met haar langjarige kennis en ervaring in het HR-vak en persoonlijke affiniteit met digitalisering, als een waardevolle aanvulling voor haar Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen van RAI Amsterdam bestaat verder uit Roelf de Boer (voorzitter), John van der Steen en Annemarie van Gaal.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »