Maaltijdbezorger Deliveroo komt met eigen keukens in onze achtertuin

Tijdens Horecava 2017 (9 t/m 12 jan 2017), heeft Deliveroo, haar innovatieve concept de RooBox gelanceerd. Deze RooBox is een flexibele keuken die aangesloten restaurants kunnen afhuren om daar maaltijden te bereiden die koeriers van de bezorgservice rondbrengen in de omgeving. Op deze manier kunnen zij aan de groeiende vraag voldoen en met deze extra locatie breiden ze tevens hun 'Deliveroo-bezorggebied' uit. Twee containers zijn afgelopen weekend geopend op het RAI- terrein en omgebouwd tot compleet uitgeruste keukens.

Voor Deliveroo Nederland en voor de eerste aangesloten restaurants Braai, Sla en Salsa Shop is dit een relatief goedkope manier om uit te kunnen breiden. De horeca in Amsterdam zit redelijk op slot. Nieuwe locaties zijn duur en moeilijk te vinden. Omdat Deliveroo maar in een beperkt gebied rond een restaurant bezorgt, kan een RooBox op het RAI-terrein helpen om een lucratief nieuw afzetgebied te ontsluiten.

Door deze samenwerking wordt er op innovatieve wijze vanuit RAI Amsterdam een toegevoegde waarde gecreëerd voor de stad Amsterdam. In Londen, de thuishaven van Deliveroo, werkt het bedrijf al sinds april 2016 met dergelijk locatiekeukens. Nederland is het tweede land waar het concept wordt geïntroduceerd.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »