Green Business Club Zuidas en RAI Amsterdam organiseren lunch voor ouderen

Donderdag 29 juni organiseerde de Green Business Club Zuidas in samenwerking met RAI Amsterdam en Dynamo een lunch voor ouderen uit de buurt om eenzaamheid tegen te gaan. 80.000 Amsterdammers zijn ernstig eenzaam (onderzoek GGD, 2017). Hier zit een grote groep ouderen bij die niet meer in staat is om zelf een sociale activiteit te ondernemen. Green Business Club Zuidas zet zich daarom in tegen eenzaamheid onder ouderen. Met het initiatief om een paar keer per jaar een Vraag-maar-raak-lunch te organiseren verbinden ouderen zich met elkaar en met bedrijven uit de buurt. RAI Amsterdam was gastheer van deze eerste editie. Een groep ouderen in Zuid en Buitenveldert werden in contact gebracht met andere bewoners en werknemers van de RAI.

Tien ouderen uit Buitenveldert en tien medewerkers van RAI Amsterdam woonden samen de eerste Vraag-maar-raak-lunch bij. Een meneer van 93 jaar was in zijn leven maar liefst 31 keer naar de AutoRAI geweest. Een andere gast van vergelijkbare respectabele leeftijd, had vroeger nog geënquêteerd bij de uitgang om bezoekers te vragen naar hun ervaring. De meeste aanwezige oude Amsterdammers hadden wel een herinnering aan de RAI. Maar de RAI was niet het enige wat men gemeen had. Er werd volop gekletst over kinderen, werk, wonen en zorg tijdens de lunch die door de RAI werd verzorgd.

Duurzaamheid en sociale projecten
Voorafgaand aan de lunch vertelde Stephanie Mathas, MVO-manager van de RAI, over de groei van de RAI in de afgelopen decennia, wat dit betekent voor de buurt en dat de RAI ook Wajongeren een leer-werktraject biedt. De omwonenden waren bijvoorbeeld verrast te horen dat de RAI een grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak heeft en dat er een zero-waste-beleid is. Vervolgens sprak Executive Chef Rientz Mulder over de verschillende manieren waarop de RAI zich inzet voor duurzaamheid en de omgeving en dat de RAI zoveel mogelijk producten lokaal inkoopt en ondersteunt bij sociale projecten. Zo hebben de Basement Chefs een eigen recept ontwikkeld met de tomaten van Stadskwekerij Osdorp waarvan alle gasten er één meekregen.

Over Vraag maar Raak
Dit jaar organiseert GBC Zuidas drie lunches voor ouderen in de bedrijfsrestaurants van de GBC-participanten. Tien ouderen worden gekoppeld aan medewerkers van deze bedrijven voor een gezellige lunch. De ouderen en medewerkers gaan met elkaar in gesprek. Taxi Centrale Amsterdam haalt de ouderen gratis op met elektrische taxi’s en brengt ze na afloop weer naar huis. De eerste editie was bij RAI Amsterdam. In september en november wordt de lunch bij andere participanten van GBC Zuidas georganiseerd.

Voor meer informatie:
www.greenbusinessclub.nl

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »