Kingsland Festival 2019

Op Koningsdag 27 april 2019 viert Nederland Koningsdag. In de metropool Amsterdam wordt deze dag op verschillende locaties groots gevierd. Zo ook bij RAI Amsterdam. Wij realiseren ons terdege dat dit voor u overlast kan opleveren. Graag informeren wij u wat er staat te gebeuren.

Op zaterdag 27 april vindt vanaf 12.00 uur ’s middags tot 20.00 uur ’s avonds het dance-event ‘Kingsland Festival’ voor de zesde keer plaats in de RAI en op het voorplein. De organisatie is zoals de afgelopen jaren in handen van 4PM Entertainment en E&A Events. 

Opbouw, soundchecks en afbraak
De opbouw van het festival vindt plaats van zondag 21 april t/m vrijdag 26 april. De soundchecks vinden plaats  op vrijdagavond 26 april tussen 20.00 – 22.00 uur en de afbraak start meteen na het festival en duurt tot en met maandag 29 april met een nachtafbraak van 27 op 28 april. 

Fietspad en omleiding
Het fietspad aan de Europaboulevard (RAI zijde) is vanaf dinsdag 23 april afgesloten. U wordt door verkeersregelaars omgeleid en er staan borden. 

Doorgaand verkeer
Zowel bij het binnenkomen, als bij het verlaten van het evenement wordt toegezien op een goede dosering van de bezoekersstromen. Op zaterdag 27 april van 18.30 – 21.30 uur is de Wielingenstraat nog afgesloten voor doorgaand verkeer om de uitstroom van bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bezoekers worden via Beatrixpark van en naar Station Zuid geleid. Iemand die nog de stad in wil, zal via de Scheldestraat geleid worden.   

Alleen taxi’s, bezoekers van de garage Krammerstraat en bestemmingsverkeer kunnen tijdens de afzetting gebruik maken van de rijbaan in westelijke richting. De afzetting loopt vanaf het Scheldeplein tot de kruising met de Herman Heijermansweg. Vanaf 22.00 uur is de Wielingenstraat weer open voor doorgaand verkeer. 

Schoonmaak
Een schoonmaak ploeg staat klaar meteen na afloop van het event om het RAI-terrein en de straten direct grenzend aan de RAI schoon te maken tot 00.00 uur. Zondagochtend 28 april wordt de schoonmaak voortgezet.

Vergunning en geluidsontheffing
De vergunning voor dit evenement is verstrekt door stadsdeel Zuid en de geluidsontheffing door de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. In samenspraak met de organisatie, RAI Amsterdam, Politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en het stadsdeel zijn afspraken gemaakt om het evenement goed te laten verlopen. 

Contact
Ervaart u toch overlast tijdens dit evenement, meld dit dan via telefoonnummer 06-40846087. Dit telefoonnummer is op 27 april te bereiken van 11.00 - 21.00 uur. Deze telefoon zal in het productiekantoor worden opgenomen door iemand van de organisatie. Bij de melding kan er gevraagd worden naar uw naam, postcode en huisnummer om enerzijds gedurende het evenement metingen in de buurt te kunnen verrichten en anderzijds de klachten op te nemen in het evaluatierapport. Ook kunt u een e-mail sturen naar het algemene klachtenloket van de RAI via vergunningen@rai.nl

Mocht u geen contact kunnen krijgen met de evenementenorganisator, dan kunt u een melding doen
bij de gemeente Amsterdam of bellen naar 14 020 

Evenementenportal
Wilt u meer informatie over Kingsland en andere evenementen die 27 april in de stad plaatsvinden, neem dan een kijkje op de evenementenportal van gemeente Amsterdam. 

 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »