IBC viert gouden jubileum in RAI Amsterdam

Van 15 tot 19 september verwelkomde Amsterdam de International Broadcasting Convention (IBC). RAI Amsterdam was gastheer van de 50e editie van het prestigieuze evenement dat tevens de grootste jaarlijks vakbeurs is die in de hoofdstad wordt gehouden.

COO Maurits van der Sluis van RAI Amsterdam is trots om wederom gastheer te zijn van dit evenement: “IBC is een fenomeen in Amsterdam en dit jaar vieren we zelfs 50e editie. Sinds 1992 is het evenement qua beursconcept en omvang uitgegroeid tot absoluut ons grootste en meest uitdagende klant. Elk jaar september draait RAI Amsterdam op volle toeren om dit prachtige evenement te hosten”.

Impact op Amsterdam
IBC heeft bovendien een grote economische impact buiten de RAI. Het evenement telt ruim 1.600 deelnemers uit meer dan 170 landen die hun nieuwste (technologische) ontwikkelingen op het gebied van elektronische media en entertainment presenteren. “Deze exposanten trekken weer meer dan 55.000 professionals aan die enkele dagen in de hoofdstad verblijven,” aldus Van der Sluis. “Het geeft goed weer hoe RAI Amsterdam functioneert als kenniscentrum en economische stimulans voor de hele stad.”

Onderzoek van Ecorys heeft aangetoond dat iedere ‘internationale’ euro die in de RAI wordt uitgegeven gelijk staat aan zeven euro die wordt gespendeerd in de regio. Dit betekent dat de RAI jaarlijks zo’n 700 miljoen euro bijdraagt aan de Amsterdamse economie.

Award-winnend event
Het belang van IBC voor Amsterdam werd in 2016 nogmaals benadrukt toen het evenement de categorie ‘Internationaal’ won tijdens de Amsterdam Business Awards. Deze prijzen worden uitgereikt aan organisaties die een voorbeeldrol vervullen en een belangrijke bijdrage leveren aan de Amsterdamse regio op het gebied van werkverschaffing, innovatieve producten, oplossingen voor maatschappij en milieu en citymarketing. Het was extra bijzonder dat IBC de prijs werd beloond voor haar bijdrage aan de regio aangezien het evenement geen Nederlandse wortels heeft.

Voetbalwedstrijd voor het goede doel voor 50e jubileum IBC
Als onderdeel van de feestelijkheden rondom het gouden jubileum, organiseerde IBC een voetbalwedstrijd voor het goede doel tegen Lucky Ajax, een team van Nederlandse voetballegendes. De ‘IBC Big Match’ in het Friendship Sports Centre (Amsterdam Noord) werd gehouden op zaterdag 16 September en was vrij toegankelijk. De bijdrage per deelnemende speler werd gedoneerd aan twee goede doelen: het Friendship Sports Centre en de Edwin van der Sar Foundation. Daarnaast stimuleerde IBC bezoekers om tijdens het evenement hun eigen steentje bij te dragen.

IBC
IBC is de grootste media-, entertainment- en technologiebeurs ter wereld die jaarlijks in RAI Amsterdam wordt gehouden.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »