Uitnodiging: Kom gratis naar de filmvoorstelling ‘A Plastic Ocean’

RAI Amsterdam vraagt aandacht voor de plastic soep in de oceaan

‘A Plastic Ocean’, een film die je op aangrijpende wijze confronteert met één van de grootste uitdagingen van de moderne tijd: de plastic soep in de oceaan! Om aandacht te vragen voor dit wereldwijde milieuprobleem organiseert RAI Amsterdam samen met Plastic Mining Cooperation een gratis filmvoorstelling van de film 'A plastic ocean' op dinsdag 16 mei om 19:30 uur. Iedereen is welkom.

In de afgelopen 70 jaar is plastic niet meer weg te denken uit ons leven. Het is goedkoop en ongelooflijk veelzijdig, waardoor het in veel producten wordt toegepast. Op elk moment van de dag zijn wij omringd door plastic voorwerpen. Om aan onze behoefte te voldoen produceren wij meer dan 300 miljoen ton per jaar. Wij leven in de 'Plastic Eeuw'. Deze bijna onstilbare honger heeft een donkere kant. Elk jaar dumpen wij 8 miljoen ton plastic in onze oceanen, met alle gevolgen van dien. In de oceanen drijft een grote 'mist' van plastic rond. Plastic vervuilt stranden over de hele wereld. Van alle zoogdieren in zee heeft één op de drie vastgezeten in een stuk plastic. In elke gram mosselen die wij eten zit een stukje plastic. Als wij zo doorgaan zit er in 2050 meer plastic dan vis in onze zee.

Deze wereldwijde sluipende milieuramp is moeilijk te bevatten voor veel mensen. Bewustzijn creëren is dus een essentiële eerste stap om voor verandering te zorgen. Dat is wat deze film doet. Bekijk hier de trailer.

No time to waste! 
'A Plastic Ocean' neemt de kijker mee over de hele wereld om een totaal beeld te krijgen van het plastic probleem. Van het plastic bij een afhaalrestaurant tot plastic in de maag van een albatros. RAI Amsterdam hoopt met deze filmvoorstelling bezoekers te inspireren hun plasticgebruik thuis en op werk te veranderen. Iedereen is welkom. Bestel jouw gratis kaarten »

Geen afval maar grondstof
RAI Amsterdam realiseert zich dat in de evenementen industrie veel afval geproduceerd wordt. RAI Amsterdam heeft daarom een zero waste policy, wat betekent dat de RAI afval niet ziet als afval, maar als grondstof opzoek naar een nieuwe bestemming. Samen met afvalverwerkingspartner Renewi realiseert de RAI 100% afvalrecycling. Zero waste is het uitgangspunt. Daarbij streeft de RAI ernaar materialen zoveel mogelijk te recyclen tot nieuwe eindproducten die binnen de RAI weer gebruikt worden. Van afval naar kunst, kleding, of (bio)brandstof. De RAI betrekt hierbij de gehele keten om zoveel mogelijk mensen te inspireren om afval te reduceren, hergebruiken en te recyclen. Hierbij wordt gekeken naar innovatieve manieren om afval in te zamelen en ervoor te zorgen dat afval de RAI niet verlaat.
Lees meer over Afvalmanagement bij de RAI »

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »