Gebroeders Quistrebert pakken titel World Masters of Projection Mapping

STRIPES 5 is zowel technisch als productioneel uitmuntend.
De broers Florian en Michael Quistrebert zijn met hun fantastische kunstwerk STRIPES 5 vandaag uitgeroepen tot de winnaars van de eerste World Masters of Projection Mapping, tijdens een ceremonie op Integrated Systems Europe 2018. World Masters of Projection Mapping is een initiatief van Amsterdam Light Festival, Integrated Systems Events (ISE) en RAI Amsterdam.

Aan deze bekendmaking ging een periode van drie weken vooraf waarin diverse vooraanstaande videokunstenaars hun werk hebben geprojecteerd op de gevel van het bijzonder vormgegeven EYE Filmmuseum.

De award werd toegekend aan STRIPES 5 voor Het Beste Gebruik van Technologie en Locatie. In totaal werden vijf kunstenaars gevraagd om videokunst te maken en te projecteren op het architectonische gebouw. De uitdaging voor de kunstenaars was zowel creatief als technisch.

De andere vier finalisten die tijdens de ceremonie gepresenteerd werden zijn: Geert Mul, Alida Dors en Manuel Rodrigues, Telcosystems en Eder Santos. De selectie van finalisten werd gemaakt in een nauwe samenwerking tussen EYE Filmmuseum en Amsterdam Light Festival.

De internationale jury bestaat uit:

  • Lennart Booij- artistiek directeur Amsterdam Light Festival (juryvoorzitter);
  • Jaap Guldemond- Directeur Tentoonstellingen EYE Filmmuseum;
  • Marente Bloemheuvel- Associate Curator EYE Filmmuseum);
  • Jozef Hey- oprichter en eigenaar BeamSystems;
  • Giny Vos- kunstenaar;
  • Paul James- hoofdredacteur ARC Magazine;
  • Hartmut Kulessa- Panasonic Europe.

Lennart Booij over de winnende projectie: “De jury was erg complimenteus over de compositie en hoe het gebouw, in al zijn facetten, gebruikt werd. Het werk beantwoordt de vragen die projecteren op zo’n ingewikkelde constructie met grote oppervlaktes oproept. Creatief gezien is het werk grafisch ontzettend sterk en reflecteert het op kunstdisciplines als ‘op art’ en vroege, abstracte, film.”

Het winnende kunstwerk en ook de projecties van de vier andere finalisten zijn nog tot en met zondag 11 februari te zien op EYE Filmmuseum in Amsterdam. Door het grote succes is de periode waarin de kunstwerken te zien zijn verlengd. De werken worden elke avond tussen 18:00- 23:00 uur getoond.

Technische partners: Panasonic; Disguise; Alcons Audio; Lightware

Creatieve partners: EYE Filmmuseum; BeamSystems

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »