Engelstalige West End musical CATS blijft populair

De kattengekte lijkt Nederland opnieuw in zijn greep te hebben. Met nog meer dan een half jaar te gaan tot de Europese première op 20 december bij ons in het RAI theater zijn er al meer dan 20.000 kaarten verkocht. De Engelstalige Londense West End productie doet ons land voor de eerste keer aan en is exclusief bij ons te zien van 20 december 2018 tot en met 13 januari 2019. 

Het was vorig jaar precies dertig jaar geleden dat CATS in première in Amsterdam ging met onder andere Ruth Jacott in de rol van Grizabella. De laatste keer dat CATS in de Nederlandstalige versie te zien was, is alweer meer dan tien jaar geleden in het seizoen 2006-2007 met onder meer Pia Douwes en Anita Meyer. 

CATS neemt binnen de wereld van het live entertainment een bijzondere positie in. Als langstlopende musical ooit aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloze aantrekkingskracht.

Het verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te beginnen. Grizabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond terug naar huis. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden. 

De voorstelling is Engelstalig, maar er is Nederlandse boventiteling, zodat bezoekers niets van het verhaal hoeven te missen. 

Kijk hier voor meer informatie en de kaartverkoop. 
 

Bent u erbij? 
Om uw reis naar en parkeren bij RAI Amsterdam nog comfortabeler te maken, geven wij u de mogelijkheid om vooraf een parkeerplaats te reserveren tegen gereduceerd tarief. Wij wensen u veel plezier en een fijn verblijf. 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »