Supporting better health in Africa

Sinds 2016 steunt RAI Amsterdam een nieuw programma: ‘Een gezonde toekomst voor meisjes in Kilindi’. Een bijzonder gezondheidsprogramma, omdat twee belangrijke componenten worden gecombineerd. Amref Flying Doctors wil enerzijds de seksuele gezondheid voor meisjes en vrouwen verbeteren door het alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis te introduceren. Dit alternatieve ritueel is al met veel succes in andere gebieden in Kenia en Tanzania doorgevoerd. Anderzijds wil Amref de toegang tot veilig drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en hygiëne vergroten. Want een gebrek daaraan heeft directe gevolgen voor de seksuele gezondheid van meisjes en zwangere vrouwen.

Doel project: Verbeteren van de seksuele en reproductieve gezondheid van meisjes en vrouwen door te zorgen voor veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen en het terugdringen van meisjesbesnijdenis.
Periode: Januari 2016 – december 2018 (3 jaar)
Waar: Kilindi district, Tanga regio Tanzania

Resultaten 2016
Het project heeft in de afgelopen 12 maanden meerdere successen behaald. In januari 2016 is men begonnen met het werven van personeel en in juli 2016 zijn de projectactiviteiten gestart. Het projectteam is erin geslaagd om het grootste gedeelte van de activiteiten zoals in het werkplan beschreven uit te voeren.
De belangrijkste resultaten kunt u hier lezen »

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »