Duurzaamheid speerpunt van METSTRADE - RAI Amsterdam en de vergroening van de beursindustrie

Als onderdeel van haar strategische ambitie om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid in de beurs- en congresindustrie, hoopt de RAI in 2016 het Europese ISO 20121 certificaat voor duurzame evenementen te behalen. Tijdens de METSTRADE (Marine Equipment Trade Show) die afgelopen week plaatsvond bij RAI Amsterdam (17 -19 november 2015), is goed te zien hoe de RAI dit wil bereiken en hoeveel belang de onderneming hecht aan het milieu. 

De METSTRADE show is één van de meest succesvolle beurzen die de RAI zelf organiseert en ‘s werelds grootste vakbeurs op het gebied van uitrusting, materialen en systemen voor de internationale pleziervaartsector. Als team zijn wij continue bezig om onze beurs zo duurzaam mogelijk neer te zetten,” zegt Irene Dros, Maritiem Domeinmanager bij RAI Amsterdam. “Dit betekent dat we ons richten op slimme en efficiënte processen, op duurzame oplossingen en samenwerkingsverbanden. Een mooi voorbeeld is de gefaseerde afschaffing van gedrukte toegangsbewijzen. Ook zijn we tevreden over de nauwe samenwerking met de exposanten om samen met hen het evenement groener te maken dan ooit tevoren.”

Eerste RAI –beurs
De METSTRADE show is de eerste RAI- beurs die gaat voor de Europese ISO 20121 certificaat van duurzame evenementen. De certificering staat gepland voor 2016. RAI Amsterdam beschikt al over het managementsysteem voor ISO-9001 (kwaliteit) en ISO-14001 (milieu) en is momenteel bezig met de afronding van de OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid) certificering. De stap om de ISO-20121 certificering te verkrijgen levert een bijdrage aan de lange termijn benadering van RAI Amsterdam.

Irene Dros vervolgt: “Al sinds 2008 werken we met een ambitieuze organisatie aan een duurzame omgeving waarin succesvolle ontmoetingen kunnen plaatsvinden. RAI Amsterdam heeft de ambitie tegen 2017 binnen de congres- en evenementenindustrie één van de zichtbare koplopers in Europa zijn op het gebied van duurzaamheid met als credo ‘Creating a great environment to meet’.

Een belangrijke factor voor de groei van de METSTRADE show is de nadruk op innovatie − zowel binnen de scheepvaartindustrie waarvoor de beurs is bedoeld als tijdens het jaarlijkse congres. In en rond de beurs bracht het grensverleggende InnovationLAB alle gerelateerde activiteiten en presentaties van de show samen. Onder de vlag van Material Xperience, laat het wereldwijde netwerk Materia 125 high potential duurzame materialen zien voor de pleziervaartsector. Tel daarbij op de activiteiten voor de Young Professionals Club plus de vele andere netwerkevenementen en het is duidelijk waarom de METSTRADE show een onmisbaar platform is voor de scheepvaartindustrie.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »