Drone-toekomst vormt zich tijdens eerste Amsterdam Drone Week

Om ervoor te zorgen dat de drone-industrie zich met al zijn toepassingen en mogelijkheden veilig kan ontwikkelen, is samenwerking en overleg nodig. Het fundament daarvoor werd gelegd tijdens de eerste Amsterdam Drone Week, van 26-30 november in RAI Amsterdam. 

De lancering van de zelfsturende ‘drone-auto’ Pop.Up Next trok veel aandacht van grote nationale en internationale media, net als de FormulePFV DroneRacing. Europese wetgeving is één van de belangrijkste onderwerpen dat werd besproken tijdens de allereerste Amsterdam Drone Week. 

Groei faciliteren
RAI Amsterdam wil meer zijn dan organisator en facilitator van evenementen,’ legt Paul Riemens; RAI-topman uit. "De drone-industrie is enorm in ontwikkeling en we zien mogelijkheden hieraan bij te dragen door discussie, innovatie en contacten te faciliteren". Als mede- initiator van Amsterdam Drone Week, voormalig CEO van Luchtverkeersleiding Nederland en voorzitter van de overkoepelende organisatie voor luchtverkeersleidingorganisaties wereldwijd (CANSO) is Riemens zich terdege bewust van het belang van duidelijke regels. "Er komt in 2019 nieuwe Europese regelgeving voor drones en dat zal de drone-industrie een enorme boost geven. Technologisch is al veel mogelijk, de komende jaren zal blijken wat bedrijven en organisaties willen en mogen met deze nieuwe technieken. Denk daarbij aan privacy-kwesties of veiligheid. De stad Amsterdam is met haar focus op educatie, innovatie en technologie een perfecte basis om al deze aspecten bij elkaar te brengen".

Iedereen betrokken
Dit overstijgt concurrentiebelangen: binnen Amsterdam Drone Week wilden partijen samen aan de slag om deze industrie goed en verantwoord te ontwikkelen. Alle niveaus waren betrokken: de bouwers, de service providers, de gebruikers en de autoriteiten. Dat dit geen loze woorden zijn bleek uit het feit dat ook concurrenten met elkaar in gesprek gingen. Boeing en Airbus gaven zelfs met EASA een gezamenlijke persconferentie.

Yes, I will be back next year!
Amsterdam Drone Week bleek in een belangrijke behoefte te voorzien. De positieve reacties van zowel deelnemers, partners en de grote nationale en internationale media-aandacht, sterken de organisatie om dit model voort te zetten en uit te bouwen.

Een aantal reacties: “Impact...Innovating...Speed of change...Drone applications you have never thought of before...Massive development I can see here at this conference...Drone Racing...Beginning of a disruption similar to the start of aviation...A great success the first Amsterdam Drone Week...I hope this can become a European showcase for the future!" ''Oh, for sure I will be back!' I will be back in 2019, definitely, yes!''

Tijdens Amsterdam Drone Week vonden ruim 18 evenementen plaats waaronder het EASA High Level Conference, paneldiscussies, Unmanned Air Cargo Conference en veel sprekers sessies waar alle partijen die bij drone-ontwikkelingen betrokken zijn, elkaar konden vinden. De komende editie van Amsterdam Drone Week zal plaatsvinden van 2-6 december 2019.
 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »