Donation Room Aquatech – Een succes dankzij alle vrijwilligers

Vrijdag 8 november 2019 sloot RAI Amsterdam de Aquatech 2019 af met een tweede Donation Room, samen met het  Donation Team aan vrijwilligers van het Legerdesheils, Puur Zuid, Humanitas, Buurtgebouw HdK en Zone3. Exposanten doneerden ook deze keer weer veel gewenste items, die bij de aangesloten maatschappelijke initiatieven een mooi plekje krijgen. Het enthousiasme van iedereen en van in het bijzonder het Donation Team was werkelijk waar hartverwarmend!

Samen met een Donation Team aan vrijwilligers afkomstig via de aangesloten initiatieven gingen wij vrijdag gezamenlijk aan de slag. Voor de vrijwilligers naar eigen zeggen een kennismaking met een voor hun totaal andere wereld. 'Wij moeten soms echt zoeken naar spullen en mogelijkheden, hier geven ze gewoon heel veel weg'. Tegelijkertijd was het een mooie bijkomstigheid dat exposanten direct van de vrijwilligers konden horen, waar hun donaties terecht kwamen. We brachten twee werelden samen en dat werd aan beide kanten gewaardeerd en als waardevol ervaren.

De vrijwilligers kwamen daarnaast vanuit verschillende initiatieven samen in één Donation Team. 'Leuk om eens met elkaar samen te werken binnen dit project en elkaar op deze manier beter te leren kennen', aldus één van de vrijwilligers. De samenwerking resulteerden in ontzettend veel enthousiasme en blije gezichten en het ophalen van weer veel gewenste items. Waar bij de IBC een diversiteit aan items los kwam, met een grote dominantie in het aantal meubels, waren het bij de Aquatech wederom een diversiteit aan items met een grote dominantie in het aantal planten, flessen fris, water en wijn. We zijn op dit moment een inventarisatie aan het maken, waarna het bij de aangesloten initiatieven wordt herbestemd.

Zo zullen onder andere diverse dranken, snacks, tasjes, planten, pennen en dergelijke een nieuwe bestemming vinden middels Het Legerdesheils. Diverse kruidenplanten worden ingezet voor buurzaam koken en frisdranken en wijnen worden in ontvangst genomen door de chef van Puur Zuid en ingezet tijdens een kerstbrunch voor kwetsbare buurtbewoners in Puur Zuid. Ook zullen wijnen en frisdranken, planten en meubels een nieuwe bestemming vinden bij Buurtgebouw HdK en gaan er wat meubels naar Humanitas.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »