Designkleding voor RAI-medewerkers door Liselore Frowijn

De Nederlandse jonge designer Liselore Frowijn heeft de nieuwe kledinglijn voor RAI Amsterdam ontworpen. Frowijn is bij de RAI aangedragen door Frans Molenaar en daarmee is dit de laatste collectie ooit onder supervisie van Molenaar. De medewerkers krijgen nieuwe outfits die hetzelfde uitstralen als het bedrijf zelf: gastvrij, professioneel en altijd voorbereid om gasten te ontvangen van over de hele wereld. Op dinsdag 19 april is de kleding gepresenteerd tijdens een modeshow in het RAI Amtrium.

Toe aan een nieuw jasje
Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam: “Bij de RAI ontvangen wij dagelijks mensen van over de hele wereld. Kleding speelt hierin een grote rol omdat het een belangrijk visitekaartje is naar onze gasten toe. Met de komst van onze nieuwe huisstijl wilden we de kleding ook een vernieuwingsslag geven. Nieuwe kleding geïnspireerd op de RAI was onze wens.” Dankzij Frans Molenaar vond RAI Amsterdam in Liselore Frowijn de perfecte designer om de vertaalslag te maken van de industriële look en feel van het Convention Centre naar passende kleding voor de medewerkers.

Nieuw talent een kans
RAI Amsterdam werkt graag samen met jong talent. Liselore kreeg de opdracht om iets unieks te ontwerpen geïnspireerd op de RAI. “Het gebouw van de RAI, en met name de Europahal is voor mij een belangrijke inspiratiebron geweest. Het leuke aan deze opdracht was de variëteit in ontwerpen. Ik mocht werkkleding ontwerpen voor de facilities medewerkers tot aan avondkleding voor event medewerkers. Mijn ontwerpen zijn denk ik echt een vertaling naar wat de RAI wilde uitstralen met de nieuwe kleding. Ik kan niet wachten totdat straks een grote groep mensen in mijn designs loopt,” aldus Liselore Frowijn.

Over Liselore Frowijn
Liselore (1991) is gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde aan ArtEZ Institute of Arts Bachelor Fashion Design in Arnhem en studeerde cum laude af in 2013 met haar collectie 'Namiddag van een Replicant'. Met deze collectie won Liselore de Frans Molenaar-prijs in juli 2013. Daarnaast won ze de Prix Chloé op het Hyères Internationaal Festival de la Mode 2014 met haar ontwerp voor Chloé, ze was hier een van de tien finalisten. In januari 2015 mocht ze naast Avelon en Edwin Oudshoorn showen tijdens de openingsavond van Amsterdam Fashion Week. In 2016 showde ze haar collectie “Let’s hear it for the lions” op de Fashion Week in Parijs.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »