De wereld van de elektronische media en entertainment

Rond de 60.000 Televisie professionals, video en digitale film specialisten, TV-managers en noem maar op ontmoeten elkaar van 10 tot en met 15 september tijdens de International Broadcasting Convention, afgekort IBC. Ze komen bijeen om te zien wat er in de wereld gebeurd op het gebied van elektronische media en entertainment. Het nieuwste apparatuur is te vinden op de IBC Exhibition en de nieuwste trends, business ideeën en technologieoplossingen komen aanbod tijdens de IBC conferentie. Kortom: IBC laat alle grote veranderingen in de broadcasting industrie zien.

The Drone Zone
De IBC-bezoeker kon in de Drone Zone voor het eerst demonstraties bijwonen van verschillende drones. In een grote kooi werden de gebruiksmogelijkheden van de drones in combinatie met camera’s getoond. Deze buiten stand op het congresplein van de RAI is zeer bijzonder omdat het in het gebied rondom Schiphol niet is toegestaan om met drones buiten te vliegen. Dit verbod wordt gehandhaafd door middel van een strenge regelgeving. De RAI valt onder dit gebied en heeft een oplossing gevonden om binnen de regelgeving te blijven door een kooi te omspannen met een net zodat er toch drones buiten konden vliegen. Door proactief mee te denken met de organisator en de exposanten heeft de RAI de Drone Zone kunnen realiseren.

The Big Screen Experience
Eén van de beste attracties voor de IBC-bezoeker is de IBC Big Screen Experience. Op dit scherm worden baanbrekende product demonstraties gegeven. Het Auditorium in de RAI is speciaal voor IBC uitgerust met state of the art digitale bioscoop technologieën, dit jaar is de technologie indrukwekkender dan ooit. Het scherm is 18 meter breed, heeft een uitgebreid kleurenpalet en zet een belangrijke stap in de richting van goede kwaliteit schermen op theater formaat en dat in 3D.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »