De complete Nachtwacht onthuld tijdens opening Discover Rembrandt

Op vrijdag 5 juli is de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings geopend. Deze tentoonstelling toont reproducties van alle 340 werken van Rembrandt. Ook de beschadigde, verborgen en zelfs gestolen werken zijn deze zomer in de RAI te zien, digitaal gerestaureerd en inclusief de bijzondere verhalen die bij de schilderijen horen. Ook de Nachtwacht is te bewonderen, in de oorspronkelijke afmeting, dus met de in 1715 afgesneden delen. De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 1 september 2019 in RAI Amsterdam.

De Nachtwacht in oorspronkelijke staat
De werken van Rembrandt zijn door de jaren heen digitaal verzameld. Door de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering, de belangrijkste Rembrandt-geleerde ter wereld, en de nieuwste digitale restauratietechnieken, zijn alle schilderijen van Rembrandt teruggebracht naar hun originele staat en zien ze eruit of ze net zijn atelier hebben verlaten. Zo kan ook de Nachtwacht getoond worden inclusief de in 1715 afgesneden delen. De schilderijen worden gepresenteerd in chronologische volgorde en gaan vergezeld van de bijzondere verhalen over de werken en het leven van Rembrandt.

Uniek
Circa 340 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen. Al deze werken zijn te zien bij Discover Rembrandt in de ballroom van het Elicium. Ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek, inclusief werken die zijn verdwenen of beschadigd.

Partnership
“We voelen ons als RAI Amsterdam sterk met Amsterdam en haar historie verbonden en wilden graag een bijdrage leveren aan het Rembrandtjaar”; aldus Maurits van der Sluis, COO bij RAI Amsterdam.“In die zelfde periode een paar jaar geleden was er ook veel te doen over spreiding van toeristen in de stad en het ontlasten van de binnenstad en drukke pleinen als Museumplein en Rembrandtplein.Toen het idee geopperd werd voor de tentoonstelling van het gehele oeuvre van Rembrandt in reproductie hier in de RAI, was het partnership geboren. Je waant je in de tijd dat Rembrandt in Amsterdam zijn schilderijen maakte. Doordat je al zijn werken chronologisch bij elkaar ziet, krijg je een unieke kijk op zijn leven en werk. We vinden het een eer dat deze tentoonstelling hier plaatsvindt en ik hoop dat naast toeristen uit de binnenstad Nederlanders, Amsterdammers en buurtgenoten de bijzondere tentoonstelling komen bekijken". 

Voor jong en oud, privébezoek en zakelijk
De tentoonstelling is een belevenis voor jong en oud. Volwassenen kunnen schilderworkshops volgen, maar ook kinderen van 6 – 12 jaar krijgen de gelegenheid te tekenen en schilderen. Discover Rembrandt biedt bovendien de mogelijkheid relaties te ontvangen tussen de Rembrandts, van een simpele borrel tot een uitgebreid diner. 

Discover Rembrandt is een samenwerkingsverband tussen Stabilo International, Onderneming & Kunst en RAI Amsterdam.

Foto vlnr tijdens de opening van Discover Rembrandt -His life and all his paintings: Harry van der Hoorn (Stabilo International), Maurits van der SIuis (RAI Amsterdam), Iris Frederix (Kunstenares, bekend als coach in het televisieprogramma Project Rembrandt en ambassadeur van Discover Rembrandt) en Erik Hermida (Onderneming & Kunst).

www.discoverrembrandt.com

 

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »