Bezoekers eerste dagen lovend over nieuwe AutoRAI

Wegens succes, zaterdag uur langer open
Met de eerste vier publieksdagen achter de rug zijn de reacties van bezoekers ongekend positief. Bijna twee derde van alle bezoekers geeft de beurs zelfs het schoolcijfer 8 of hoger, blijkt uit onderzoek. Maar liefst 80% beoordeelt het nieuwe concept van de AutoRAI als goed tot uitstekend. De AutoRAI is nog te bezoeken tot en met zondag 26 april. Zaterdag blijft de AutoRAI open tot 18.00 uur, een uur langer dan aangekondigd, om zo middagbezoekers meer tijd op de beurs te geven. Het is voor het eerst dat RAI Amsterdam openingstijden aanpast terwijl de beurs al gaande is, als service voor bezoekers. In het onderzoek is gevraagd naar de redenen van het AutoRAI-bezoek. Veel genoemd (tussen de 40% en 50% van alle bezoekers) zijn redenen als autoprimeurs zien, exclusieve auto’s ontdekken en oriëntatie op de aankoop van een nieuwe auto. Daarnaast geven veel bezoekers (70%) aan de AutoRAI te bezoeken om een gezellig dagje uit te hebben. Dat dit geslaagd is, blijkt wel uit het feit dat 90% familie en vrienden een bezoek aanraadt.

Samenwerking RAI en auto-importeurs beloond
Beursmanager Roelant Groen is verheugd dat de nieuwe aanpak van de AutoRAI zo goed uitpakt. “ Nog nooit eerder is in de wereld van autobeurzen het gehele standconcept ontwikkeld in samenspraak met de deelnemers. Samen met de auto-importeurs is de hele AutoRAI in dezelfde look & feel ontworpen waarbij toch iedere stand een eigen karakter heeft. Dit is ook internationaal een wereldprimeur op beursgebied. Goed om te zien dat ook bezoekers enthousiast zijn over deze nieuwe aanpak.”
Het positieve sentiment is ook te zien in de respons op social media en in individuele opmerkingen in de enquête. Bezoekers vinden de standbouw eigentijds, rustig en stijlvol, de indeling overzichtelijk en ruimtelijk en waarderen de focus op auto’s.

Uitbreiding openingstijden primeur Het extra openingsuur komende zaterdag is ingegeven doordat veel bezoekers afgelopen zaterdag pas ’s middags aankwamen. Groen: “ Met de grootte van de AutoRAI heb je dan eigenlijk te weinig tijd om het helemaal goed te zien. Daarom blijven we komende zaterdag een uur langer open. Zo krijgt iedereen een compleet beeld van de AutoRAI. In combinatie met de avondopeningen op weekdagen geeft het nog meer mogelijkheden om de beurs te bezoeken.”
De AutoRAI is op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag nu van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kaarten online zijn € 3,50 goedkoper dan aan de kassa: www.autorai.nl, kinderen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »