Allereerste Floodex Europe wordt gelanceerd naast Aquatech Amsterdam eind oktober

Aquatech organisator, RAI Amsterdam lanceert nieuwe Europese vakbeurs Floodex Europe met oplossingen voor overstromingen tijdens de Amsterdam International Water Week 2017

Allereerste Floodex Europe wordt gelanceerd in oktober naast Aquatech Amsterdam
De eerste editie van de nieuwe vakbeurs Floodex Europa vindt tegelijkertijd plaats met Aquatech tijdens de Amsterdam International Water Week eind dit jaar in de RAI in Amsterdam. De beurs richt zich op apparatuur, oplossingen en technologieën om overstromingen in te perken en te voorkomen. Floodex Europe is hét platform waar grote leveranciers uit deze snel groeiende bedrijfstak en internationale besluitvormers uit bedrijfsleven en overheid elkaar ontmoeten.

Het belang van overstromingsbeheersing
De verstedelijking neemt snel toe en de klimaatverandering leidt tot intensievere neerslag. Daarom staat overstromingsgevaar overal ter wereld hoog op de agenda, en zeker ook in Europa. De start van Floodex Europe voorziet in de groeiende vraag naar apparatuur, oplossingen en producten om dit gevaar te bestrijden. Het eerste evenement op 31 oktober en 1 november richt zich op belangrijke marktsegmenten zoals overstromingsvermindering, calamiteitenherstel, bescherming tegen overstromingen door excessieve regen en het beheer van oppervlaktewater in plattelands-, kust- en stedelijke gebieden.

Er worden bezoekers verwacht van lokale, regionale en centrale overheden, waterschappen, regionale overstroming- & kustautoriteiten, de civieltechnische en bouwkundesector, aannemers/bouwbedrijven, waterautoriteiten, landbouw en het internationale bedrijfsleven.

Alle watergerelateerde onderwerpen onder één dak
Floodex Europe wordt georganiseerd door RAI Amsterdam tegelijkertijd met de 26ste Aquatech Amsterdam, hiermee wordt een hal toegevoegd aan de beursvloer. “In recente edities van Aquatech Amsterdam was er al steeds meer aandacht voor het belangrijke terrein van overstromingbeheersing”, aldus Annette Bos, show director Aquatech Global Events bij RAI Amsterdam. ‘De lancering van Floodex Europe met onze partner Indigo biedt exposanten en bezoekers de kans hun bedrijfsactiviteiten op dit essentiële gebied naar een hoger niveau te tillen. Kortom, een spannende ontwikkeling voor ons allemaal.”

Voortbouwend op succes in Engeland
Het nieuwe evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door RAI Amsterdam − organisator van de wereldwijde reeks Aquatech vakbeurzen voor de watersector en Indigo Media & Events die in mei vorig jaar het succesvolle eerste Floodex UK introduceerde in nauwe samenwerking met de Association of Drainage Authorities (ADA). Jon Irwin, event director van Floodex UK: “We zijn erg blij met de samenwerking met RAI om zo het Floodex concept naar europees niveau te brengen. Met 70% van de overstromingen die worden veroorzaakt door oppervlaktewater en een steeds sterkere verstedelijking, worden de uitdagingen qua waterniveaubeheer en overstromingsvermindering alleen maar groter.” Hij voegt hier aan toe: “Het doel van Floodex is alle belangrijke stakeholders samenbrengen die werken aan praktische en duurzame oplossingen om zo betere resultaten te boeken voor gemeenschappen die gevaar lopen. En ik heb er alle vertrouwen in dat de beurs daarin zal slagen."

Onderdeel van de Amsterdam International Water Week (AIWW)
De nieuwe vakbeurs draagt ook bij aan een nóg breder AIWW aanbod van watergerelateerde evenementen in die week. Het centrale thema van deze vierde editie is het opbouwen van een circulaire economie en verhoogde weerbaarheid in steden, openbare voorzieningen en bedrijfstakken. “Het is fantastisch dat we Floodex Europe welkom mogen heten bij de Amsterdam International Water Week. De combinatie van Floodex Europe en Aquatech betekent dat de gepresenteerde innovatieve oplossingen een breed scala aan waterkwesties tonen. En dat sluit uitstekend aan bij de AIWW conferentie. Contacten buiten de eigen organisatie en met aanpalende sectoren, inspireert en levert nieuwe oplossingen op”, aldus Lennart Silvis, AIWW Bestuursvoorzitter.

Gesteund door Association of Drainage Authorities (ADA)
Innes Thomson, CEO van ADA en partner van Floodex UK voegt hier aan toe: “Floodex UK heeft tastbare resultaten opgeleverd door alle stakeholders van de afwatering-, waterniveau- en overstromingbestrijdingsector samen te brengen om operationele kennis te delen, innovaties te onderzoeken en werkrelaties te ontwikkelen met alle betrokken bedrijven, instanties en overheden. Leden van de Europese Unie van Waterschappen (EUWMA) die deelnamen aan het Floodex UK evenement, waren zeer te spreken over de professionele en zakelijke sfeer op de vakbeurs. Het eerste FLoodex Europe zal zeker net zo'n positieve impact hebben.”

Aquatech Global Events
Sinds de oprichting in 1964 organiseert Aquatech Global Events ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurzen op het gebied van proces-, afval- en drinkwater in Europa, Mexico en China. Het bewezen beursprogramma bestaat uit de volgende segmenten: waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole, technologie en automatisering, Point of Use en landenpaviljoens. Aquatech Global Events richt zich op professionals op alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, marktleiders, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie is te vinden op: www.aquatechtrade.com.

Floodex Europe
De eerste Floodex Europe wordt georganiseerd door RAI Amsterdam en Indigo Media & Events, organisator van Floodex UK. De beurs vindt plaats op 31 oktober & 1 november 2017 tijdens de vierde Amsterdam International Water Week en naast Aquatech Amsterdam. Met circa 80 internationale exposanten op een beursvloer van minimaal 2000 m2 zal de allereerste Floodex Europe naar verwachting ten minste 2000 bezoekers trekken. Ga voor meer informatie naar www.floodexeurope.com.

Aankomende beurzen:
Aquatech China 2017: 7-8-9 juni 2017
Aquatech Mexico 2017: 5-6-7 september 2017
Aquatech Amsterdam 2017: 31 oktober, 1-2-3 november 2017
Amsterdam International Water Week 2017: 30 oktober, 1-2 november 2017
Floodex Europe 2017: 31 oktober & 1 november 2017

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »