AIDS2018 komende week in de RAI en de stad

Op maandag 23 juli start AIDS2018, de 22ste editie van het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid in de RAI. Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen, maar ook Prins Harry, Charlize Theron, Prinses Mabel, Bill Clinton en Elton John zijn komende week aanwezig in de RAI en de stad. 

Een aantal feiten:
18.000 bezoekers voor het congres inclusief artsen, onderzoekers, activisten, HIV- patiënten uit 180 landen, 10.000-en bezoekers voor Global Village, 35.000 hotelovernachtingen, 500 sessies, workshops en activiteiten, 800 vrijwilligers, prominente sprekers en internationale ambassadeurs. Er zijn diverse side events in Amsterdam, een grote campagne in de stad en op Schiphol en zeker 800 journalisten uit binnen- en buitenland.
 
Wat kunt u zien bij ons:
- Op het voorplein (p8) staan de I Amsterdam letters en diverse kunstprojecten
- In de vijfde vlaggenmast op het voorplein hangt komende week de vlag met het logo van het Aids Congres. Een uitzondering op de regel, aangezien de organisatie niet één land van origine heeft.
- Global Village: u bent van harte welkom een kijkje te nemen in hal 5 (aan de kant van de Wielingenstraat), het voor publiek toegankelijke deel van AIDS2018. Hier presenteren organisaties van over de hele wereld zich. Er zijn filmvertoningen, exposities, kennissessies, workshops, optredens en paneldiscussies over hiv en aids. De toegang tot de Global Village in de RAI is gratis. 
- AIDSactivisten vanuit de hele wereld laten hun stem horen tijdens een indrukwekkende protestmars door het centrum van Amsterdam. Daarmee vragen ze aandacht voor zaken als barrières voor toegang tot hiv-medicijnen en discriminatie en stigmatisering van mensen die leven met hiv. Naar verwachting sluiten zich hier duizenden mensen bij aan, onder wie prinses Mabel. De protestmars start maandag 23 juli om 13.00 uur bij het Amstelveld en eindigt om 16.00 uur op ons voorplein (P8)

Er vinden ook veel activiteiten plaats in de stad. Bekijk hier het hele programma.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »