De filmvoorstelling 'A Plastic Ocean' in het RAI Theater heeft impact!

De gratis filmvoorstelling van de film ‘A Plastic Ocean’ in het RAI Theater op dinsdag 16 mei, om aandacht te vragen voor de plastic soep in de oceaan, was een filmvoorstelling met impact. Ruim 800 geïnteresseerden bezochten de voorstelling en gingen geïnspireerd naar huis.

‘A Plastic Ocean’, is een film die de kijker op aangrijpende wijze confronteert met één van de grootste uitdagingen van de moderne tijd: de plastic soep in de oceaan! 'A Plastic Ocean' neemt de kijker mee over de hele wereld om een totaal beeld te krijgen van het plastic probleem. Van het plastic bij een afhaalrestaurant tot plastic in de maag van een albatros. De filmvoorstelling is georganiseerd door Plastic Mining Cooperation en gefaciliteerd door RAI Amsterdam, met als doel bezoekers te inspireren hun plasticgebruik thuis en op werk te veranderen. Iedereen was welkom. De film is mede mogelijk gemaakt door ACS audiovisual solutions en Expo Flora.

Een film met impact! 
Ondanks het mooie weer, waren er ruim 800 bezoekers. Na de film hebben verschillende bezoekers feedback achtergelaten. 98% van de respondenten heeft aangegeven dat de film hen geïnspireerd heeft.  99% van de respondenten heeft na het kijken van de film aangegeven actie te willen ondernemen tegen de plastic soep in de oceaan. 100% van de respondenten heeft aangegeven dat ze anderen gaan vertellen over de film.

21 juni Filmvoorstelling voor Scholieren
Op woensdag 21 juni wordt nog een gratis filmvoorstelling van de film ‘A Plastic Ocean’ georganiseerd in de RAI speciaal voor scholieren vanaf groep 8. Scholen kunnen zich aanmelden via info@pmcoop.com

RAI Amsterdam: ‘Geen afval maar grondstof’
RAI Amsterdam realiseert zich dat in de evenementen industrie veel afval geproduceerd wordt. RAI Amsterdam heeft daarom een zero waste policy, wat betekent dat de RAI afval niet ziet als afval, maar als grondstof opzoek naar een nieuwe bestemming. Samen met afvalverwerkingspartner Renewi realiseert de RAI 100% afvalrecycling. Zero waste is het uitgangspunt. Daarbij streeft de RAI ernaar materialen zoveel mogelijk te recyclen tot nieuwe eindproducten die binnen de RAI weer gebruikt worden. Van afval naar kunst, kleding, of (bio)brandstof. De RAI betrekt hierbij de gehele keten om zoveel mogelijk mensen te inspireren om afval te reduceren, hergebruiken en te recyclen. Hierbij wordt gekeken naar innovatieve manieren om afval in te zamelen en ervoor te zorgen dat afval de RAI niet verlaat.

Lees meer over Afvalmanagement bij de RAI »

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »