300 drones boven Amsterdam dit weekend

Voor het eerst in Nederland was op vrijdag 10, zaterdag 11 en zaterdag 12 augustus boven het IJ in Amsterdam een ‘droneshow’ te zien. Dat weekend cirkelden er maar liefst 300 (intel) drones tegelijkertijd in de lucht.  Het was uniek dat een dergelijke show in Nederland vertoond werd. Niet alleen vlogen de drones in de CTR (gecontroleerde luchtruimgebied) van Schiphol, ook werd er buiten de daglichtperiode gevlogen. Het is in de aanloop naar de Amsterdam Drone Week dan ook een unieke kans om Amsterdam internationaal als drone-stad op de kaart te zetten.

Kunst
De 300 drones beelden gezamenlijk het kunstwerk Franchise Freedom uit. De vliegpatronen van spreeuwen dienden als inspiratie. De show was bedoeld om toeschouwers de schoonheid van techniek te laten ervaren. Kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van Studio Drift ontwierpen een choreografie die de drones met aansturing van een computer uitvoeren.

De uitvoering werd mede mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Intel, BMW, Rabobank, Amsterdam Drone Week en NDSM. Partijen als Luchtverkeersleiding Nederland, Ministerie van I&M en Havenbedrijf Amsterdam verleenden ook hun medewerking.

Amsterdam Drone Week
Amsterdam Drone Week vindt van 25-30 november 2018 plaats in RAI Amsterdam en brengt de gehele dronebranche - van manufacturerer tot eindgebruiker - samen. Tijdens deze week worden de trends en ontwikkelingen op het gebied van drones getoond en wordt er gesproken over de Europese regelgevingen omtrent het gebruik van drones voor commerciele doeleinden.

Lees meer over Amsterdam Drone Week

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »