• Door RAI Amsterdam
  • Gepubliceerd: donderdag, 10 december 2015

25e editie van Aquatech Amsterdam de meest dynamische tot nu toe

De 25e editie van Aquatech Amsterdam was vernieuwender dan ooit tevoren. Het dynamische evenement verwelkomde in totaal 856 deelnemers; zo’n 100 meer dan tijdens de vorige editie in 2013. De beurservaring werd verder versterkt door diverse nieuwe onderdelen op de beursvloer en inhoudelijk sessies met een focus op innovatie en industrieel watergebruik gedurende de week.

Met 18.411* bezoekers uit 139 landen verstevigde Aquatech Amsterdam wederom haar positie als ’s werelds meest vooraanstaande vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater. Daarnaast waren er meer dan 1.100 congresdeelnemers en 4.479 standpersoneel.

*De bezoekers- en exposnatencijfers van Aquatech worden berekend in overeenstemming met de UFI (de brancheorganisatie voor de beurssector) en gecontroleerd door een onafhankelijke accountant.

Marieke Leenhouts, productmanager van Aquatech Amsterdam: “Het is altijd ons doel om bedrijven te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Volgens ons zijn we hier met Aquatech Amsterdam 2015 uitstekend in geslaagd. De respons op de nieuwe programmaonderdelen was zeer positief en we kijken ernaar uit om voor de komende editie in 2017 op dit succes verder te bouwen.”

Focus op innovatie
Eén van de nieuwe onderdelen die zeer populair was onder de bezoekers was het  InnovationLAB dat zich voornamelijk richtte op innovatie in de sector. Een onderliggende gedachte van het nieuwe initiatief is om de winnaars van de Aquatech Innovation Award nog meer in de schijnwerpers te zetten. De hoofdprijs ging dit jaar naar het Nederlandse bedrijf Salttech voor het nieuwe DyVaR zuiveringssysteem met zero liquid discharge voor afvalwater met een hoog zoutgehalte in de olie- en gasindustrie.

Speciale aandacht voor industrieel watergebruik en investeerders
Andere nieuwe onderdelen waren bijvoorbeeld de Industrial User Experience, met presentaties van eindgebruikers over technologie en innovatie in de olie- en gasindustrie, en het Aquatech Venture Forum, een unieke eendaagse sessie gericht op het samenbrengen van technologische start-ups en potentiële investeerders en zakenpartners.

Een echte Water Week
De bredere Amsterdam International Water Week 2015, waarvan Aquatech Amsterdam deel uitmaakt, was ook een groot succes. Zo’n 1.100 internationale afgevaardigden namen deel aan de 50 workshops en sessies tijdens het congres met als overkoepelend thema ‘Integrated solutions for a circular economy and resilient cities'.  Amsterdam IWW betrad ook nieuw terrein met drie hoogwaardige Leaders Forums, respectievelijk gericht op openbare voorzieningen , industrie en steden.

“We zijn enorm blij met het groeiende succes van de Amsterdam International Water Week,” aldus Annette Bos, Aquatech domeinmanager. “De interactie tussen het congres en de beurs en de combinatie van beleid, innovatief denken, praktische oplossingen voor belangrijke waterkwesties en bestaande zakelijke mogelijkheden was bovendien bijzonder inspirerend.”

AquatechTV live
“Met AquatechTV, met live uitzendingen via het internet op de openingsdag van de beurs en een dagelijks vooraf opgenomen programma op de andere beursdagen, hebben we een nog groter en internationaler publiek bereikt,” vertelt Bos. “AquatechTV is een pilot van RAI Amsterdam en ligt volledig in lijn met de corporate strategie om het bereik van vakbeurzen verder te vergroten.” De volgende editie van Aquatech Amsterdam vindt plaats van 31 oktober tot 3 november 2017. Er werd binnen een week al meer dan 60 procent van de beursvloer in 2017 ge(her)boekt.

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »