23e editie van Intertraffic Amsterdam succesvoller dan ooit

Inhoudelijk programma en netwerkmogelijkheden spelen in op behoefte.
Intertraffic Amsterdam, ’s-werelds meest toonaangevende vakevenement voor infrastructuur, verkeersmanagement, slimme mobiliteit, veiligheid en parkeren sloot afgelopen vrijdag haar deuren na een zeer succesvolle week. Exposanten én bezoekers beoordeelden deze 23e editie als een van de beste ooit. Een grote diversiteit aan bedrijven, interessante presentaties van toonaangevende organisaties, spectaculaire innovaties en een recordaantal bezoekers zorgden voor een onovertroffen evenement in zowel omvang als bereik. Met het uitgebreide inhoudelijk programma en de vele netwerkmogelijkheden werd ingespeeld op de groeiende behoefte aan kennisoverdracht. Tijdens Intertraffic werd ook de 100.000.000ste bezoeker van RAI Amsterdam verwelkomd, met een ludieke act door RAI medewerkers en een VIP-behandeling op de beurs. Intertraffic Amsterdam 2016 wordt georganiseerd door RAI Amsterdam en vond plaats van 5 tot en met 8 april.

Geweldige sfeer
Joyce de Winter, Product Manager Intertraffic Amsterdam, is trots op het resultaat. “We hebben bijna 800 exposanten uit 47 landen en een recordaantal van in totaal 30.104 bezoekers uit 134 landen mogen ontvangen. Dit heeft geresulteerd in zo'n 450.000 zakelijke ontmoetingen. Er hing een geweldige sfeer. We wilden het inhoudelijk programma verder invulling geven en we hebben onze doelstelling meer dan behaald. Totaal namen 4.700 bezoekers deel aan het programma, waarvan 3.000 in het Smart Mobility theater, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 2014-editie. De InnovationLAB-presentaties trokken 1.300 geïnteresseerden. Het internationale bezoekersaandeel is ook weer gestegen, 74% kwam van buiten Nederland met Azië en Noord- en Zuid-Amerika als belangrijkste stijgers. Tevens is het aantal bezoekende bedrijven met 6% gestegen. De 2018-editie breiden we uit met een extra hal die momenteel wordt gebouwd. Dit wordt de nieuwe plek voor Smart Mobility, dus dat segment wordt tijdens de volgende editie nog groter. Het zakelijk potentieel van Intertraffic spreekt boekdelen. In 2014 waren we al erg blij met de herboekingen door exposanten tijdens de beurs, nu is dat aantal zelfs bijna verdubbeld; zo’n 60% van het vloeroppervlak is reeds opnieuw geboekt door exposanten voor de 2018-editie.”

Succes van het medium beurs
Exposanten deelden graag hun mening over Intertraffic Amsterdam 2016. Arthur Rietkerk, Verkeersmanager bij de Provincie Noord-Holland bracht zijn ervaring als volgt onder woorden, "Voor de MRA-stand was dit de succesvolste beurs van de vier keer dat we deelnamen. We hadden veel geïnteresseerde standbezoekers en kregen veel vragen over wat de komst van zelfrijdende voertuigen gaat betekenen (voor wegbeheerders). We komen graag terug in 2018, wanneer we meer weten over de impact van het zelfrijdende voertuig." Miles Boyd, commercieel manager van Hill & Smith (UK), die voor het eerst deelnamen aan de beurs, was lovend “Intertraffic was een groot succes voor ons en maakte weer eens duidelijk hoe goed het medium beurs kan zijn. We kijken nu al uit naar de volgende editie.” Danny Longval, Vice President Worldwide Sales bij Lumenera (Canada) voegde daar aan toe “Ook wij zijn heel enthousiast. Intertraffic heeft alle verwachtingen overtroffen. Als ik al iets anders doe volgende keer, dan is het zorgen voor meer standbemanning! De bezoekers stonden bij ons in de rij, zo groot was de belangstelling!” Jan Hendrik Sweers, Strategisch Adviseur van het Programma Connecting Mobility vatte het als volgt samen: “Intertraffic is voor Connecting Mobility succesvol verlopen. De Nederlandse partijen hebben Smart Mobility samen op de kaart gezet onder het label #smarttogether. Het is gelukt om vele (inter)nationale bezoekers te trekken en bekend te maken met Nederland als living lab voor Smart Mobility.”

CROSS Zlin overall winnaar Intertraffic Innovation Award
Uit totaal 91 inzendingen werd het Tsjechische bedrijf CROSS Zlín  met hun product InVipo uitgeroepen tot categorie winnaar Slimme Mobiliteit en ook gekozen tot overall winnaar van de Intertraffic Innovation Awards. CROSS Zlín imponeerde de internationale jury met InVipo, een slim platform ten behoeve van ‘smart cities’ en ITS projecten. Het platform is mooi in zijn eenvoud.  Eén web-gebaseerde interface om de informatiestromen van alle ITS systemen in een stad te monitoren en aan te sturen. Het platform is niet alleen compatibel met CROSS-producten maar kan communiceren met alle data producerende verkeersmanagement-apparatuur. “Ons doel is steden slimmer te maken. “Wij vinden dat data van steden toegankelijk zou moeten zijn voor alle disciplines om aangewend te kunnen worden om leefomstandigheden te verbeteren”, zegt Lukas Duffek, Directeur van CROSS Zlin Incinity. “We zijn ontzettend blij dat de Overall Award ons ten deel is gevallen.“

Over Intertraffic
Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven.

Intertraffic evenementenkalender:
Intertraffic China (Beijing), 23-25 mei 2016
Intertraffic Mexico, 16-18 november 2016
Intertraffic Istanbul, 24-26 mei 2017 
Intertraffic Amsterdam, 20-23 maart 2018

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »