50 hackers - 8 teams – 4 challenges – 24 uur

De eerste Event Industry Hackathon vond 31 oktober tot en met 1 november plaats in RAI Amsterdam.
50 hackers, verdeeld over acht teams, kregen 24 uur de tijd om oplossingen te bedenken voor prangende vraagstukken in de evenementenbranche. Het winnende team kwam met hun antwoord op de vraag ‘hoe ziet de toekomst van de eventindustrie er uit’. 

En de winnaar is ....

De jury koos unaniem voor de oplossing van team ‘From purple to virtual’. Dit team bedacht een concept waarbij modulaire standbouw wordt gecombineerd met ‘Mixed Reality’. Daarmee worden duurzame beursstands verrijkt met een interactieve digitale wereld. De standbouwelementen zijn herbruikbaar en worden met robots vervoerd voor het minimaliseren van externe logistieke bewegingen.

Juryvoorzitter Annemarie van Gaal licht de keuze van de jury toe met een quote van wereldberoemde ijshockeyspeler Wayne Gretzky: “Skate to where the puck is going, not where it has been". Met het Mixed Reality-concept anticipeert dit team op morgen, op wat er komen gaat. Het winnende team doneert de cheque ter waarde van 2.500 euro, aan The Ocean Cleanup; hun goede doel naar keuze. 

Inspiratie en kennis

De Hackathon draait om veel meer dan “alleen” het vinden van oplossingen. We inspireren en verbinden mensen en werelden samen om te komen tot nieuwe inzichten.

En dat inspireren? Dat doen we niet alleen. Zo nam o.a. Nick van Breda ons mee in de laatste ontwikkelingen in de wereld van Tech, zijn er verschillende masterclasses gehouden waaronder Dutch Design Thinking, Explore The Context, Prototyping en Pitchen.


Resultaten Hackathon »Recap