Duurzaam organiseren en faciliteren

Dagelijks werken wij nauw samen met organisatoren, exposanten en onze leveranciers om waardevolle ontmoetingen te creëren tussen mensen van over de hele wereld.
Wij
willen bij de RAI een duurzame omgeving creëren waarin ontmoetingen nu en in de toekomst kunnen blijven plaatsvinden.

Het verkleinen van een negatieve footprint en het vergroten van positieve impact op de wereld staat hierin centraal. Duurzaam organiseren en faciliteren van evenementen is dan ook de norm die wij samen met onze klanten en leveranciers nastreven.

Dit betekent voor ons:

  • Zero waste: afval is voor ons materiaal op zoek naar een nieuwe bestemming.
  • Klimaatneutraal: geen bijdrage leveren aan klimaatverandering, wij streven naar CO2 neutraal. Daar waar wij invloed hebben, willen wij wat wij verbruiken op duurzame wijze (zelf) creëren.
  • 100% Duurzaam assortiment: streven naar duurzame producten en diensten binnen ons assortiment. 

Klimaat neutraal

RAI Amsterdam werkt toe naar een klimaat neutrale bedrijfsvoering. CO2 neutraal, is ons streven. Dit betekent dat wij daar waar wij invloed hebben, alles wat wij verbruiken op duurzame wijze (zelf) creëren.

Dit begint bij het zo laag mogelijk houden van ons verbruik. Dagelijks zoeken wij naar slimme oplossingen om ons energie verbruik te reduceren. Dit gaat van aanwezigheidssensoren en duurzame verlichting tot het werken met speeddeuren om warmte/koude verlies te verminderen.

RAI Amsterdam maakt uitsluitend gebruik van duurzame energie. Wij maken gebruik van zonne-energie die wij zelf opwekken met de 1806 zonnepanelen op ons dak. De
energie die wij niet zelf kunnen opwekken wordt ingekocht. Wij nemen 100% groene stroom af van onze energieleverancier Nuon. De elektriciteit die wij gebruiken is volledig opgewekt uit duurzame bronnen.


Wij zijn dichtbij de nullijn voor wat betreft het gebruik van aardgas, omdat wij nagenoeg volledig over zijn op Stadswarmte. Stadswarmte is een duurzamere energiebron dan aardgas. De restwarmte die vrij komt bij industriële processen, opwekken van energie en/of afvalscheiding, wordt via het stadsnet benut. Het gas dat wij op dit moment naast Stadswarmte nog verbruiken is 100% groengas. Ons gasverbruik wordt volledig gecompenseerd middels CO2 certificaten. RAI Amsterdam maakt gebruik van KlimaatNeutraal Gas van Nuon. Zo werken wij toe naar een klimaat neutrale bedrijfsvoering en willen wij bijdragen aan een beter milieu.

Personeel

RAI Amsterdam zet zich actief in voor de ontwikkeling en groei van de mensen en communities waar onze business mee in aanraking komt.

Als werkgever willen wij actief en zichtbaar bijdragen aan het welzijn en welbevinden van huidige en toekomstige medewerkers. Daarom voeren wij een duurzaam HR beleid gericht op welzijn, vitaliteit en levensstijl van onze medewerkers.

 

Tegelijkertijd investeren wij als werkgever in de lokale samenleving. Wij zetten gestructureerd in op het leveren van social return met betrekking tot:

  • De rol van RAI Amsterdam als re-integratiebedrijf
  • De rol van RAI Amsterdam als erkend leerbedrijf
  • Het laten participeren van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Aanpak jeugdwerkloosheid


In totaal
werken er rond de 400 medewerkers bij de RAI. Daarnaast streven wij naar een vaste formatie en flexibele schil van eersteklas flexmedewerkers. Wij bieden jaarlijks werkgelegenheid voor zo’n 4.000 unieke flexkrachten. Deze flexkrachten zijn noodzakelijk gezien het dynamische werkpatroon van de aard van onze dienstverlening. Zij worden ingezet vanuit partnerships met de uitzendbureaus In Person en TSC Crowd Management. Samen met deze uitzendbureaus doen wij er alles aan om het beste uit mensen te halen. De RAI staat daarbij open voor iedereen. Kwaliteit, continuïteit en aandacht voor het individu staat daarbij centraal. 

RAI _ _ Top Employer

Bereikbaarheid

RAI Amsterdam is perfect bereikbaar, snel, gemakkelijk en nog duurzaam ook. Schoon, snel en gemakkelijk vervoer van en naar de RAI, is mogelijk voor iedereen.

Met een eigen station, tram en metrohalte voor de deur is de RAI met het OV vanuit het hele land uitstekend bereikbaar.
Al het OV in en rond Amsterdam rijdt op groene stroom. Vanuit het buitenland arriveer je op 10 minuten treinafstand van de RAI op de duurzame luchthaven van Amsterdam, Schiphol. 

Voor de actieve bezoekers van de RAI is er een fietsenstalling aanwezig en aan oplaadpunten voor
e-bikes wordt gewerkt. RAI Amsterdam stimuleert en faciliteert daarnaast elektrisch rijden. Daarom hebben wij al enkele jaren meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. In totaal hebben wij 30 laadplekken verdeeld over de P1, P4 en P7.

 

Voor het vervoer van eigen gasten hebben wij een overeenkomst met Taxi Electric. Deze taxicentrale maakt enkel gebruik van elektrische taxi’s en heeft minder uitstoot van CO2 en fijnstof ten gevolg. Een bijkomend pluspunt van Taxi Electric is hun sociale beleid. Zij werven hun chauffeurs actief onder vijftigplussers.

Hotels

30% van de hotels die RAI Hotel Services aanbiedt zijn Green Key gecertificeerd. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.


Een Green
Key accommodatie zal altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

 

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveaus: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger het uiteindelijke certificaat niveau is. Van de 46 hotels met een Green Key certificaat in het RAI Hotel Services assortiment, hebben 41 hotels niveau Goud behaald.