De meest compacte metropool ter wereld

Met een overzichtelijk historisch centrum, uitstekende verbindingen, meer dan genoeg hotelkamers en heel veel cultuur. Gisteren iemand in Amsterdam ontmoet? Die kun je vandaag weer tegen het lijf lopen.

Ontdek Amsterdam & tickets »

Cultuur

De hoofdstad van Nederland is al eeuwen een cultureel en creatief centrum. Al sinds haar bescheiden begin als vissersdorp in de 13e eeuw tot haar huidige rol als belangrijk zakelijk, toeristisch en cultureel knooppunt heeft Amsterdam een sterke traditie als cultureel en zakelijk centrum. Tijdens de Gouden Eeuw (17e eeuw) verwierf de stad faam als vooraanstaand centrum op het gebied van handel en kunst; in de jaren 1960 kwam het tot bloei als het ‘magische centrum’ van Europa. Mensen hebben de stad uniek gemaakt; Amsterdam heeft een zeer individueel, levendig en energiek karakter. Amsterdammers staan bekend om hun vriendelijke, tolerante en kosmopolitische aard; het is daarom niet verbazingwekkend dat de meeste Amsterdammers minstens twee talen spreken (een daarvan is bijna altijd Engels). Amsterdam heeft inwoners die afkomstig zijn uit 177 verschillende culturen, waarmee Amsterdam tot de top drie meest gevarieerde steden van de wereld behoort.

Ontdek Nederland en Amsterdam

Brochures

Hoe de stad Amsterdam van uw event een succes kan maken:

  • Klik hier voor de pdf brochure

Hoe je associatie conferenties organiseert in de stad Amsterdam:

  • Klik hier voor de pdf brochure

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is de belangrijkste luchthaven, gelegen op 15 km van het centrum van de stad. Op het vliegveld hangt de sfeer van een echte metropool; het is het schoolvoorbeeld van een Airport City: een toonaangevende, zeer efficiënte luchthaven waar passagiers en de daar gevestigde bedrijven 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen genieten van een zeer hoog serviceniveau.

Van Amsterdam Airport Schiphol zijn treinreizigers binnen 15 minuten in het hartje van de stad en staan ze na slechts 8 minuten op station RAI. De treinen rijden minstens vijf keer per uur.