RAI Amsterdam loopt voorop met haar IT dienstverlening voor haar gasten.

Internetverbindingen

De IT afdeling kan u op iedere gewenst locatie, binnen RAI Amsterdam, voorzien van zowel bekabeld internet als WiFi. Voor bekabeld internet zijn standaard bandbreedtes van 256Kb/s t/m 75 Mb/s mogelijk. Maar ook hogere bandbreedtes zijn op verzoek te realiseren via een glasvezelverbinding. Vanaf elke, voor het publiek toegankelijke locatie in de RAI is toegang tot het RAI WiFi netwerk beschikbaar. Toegang geschiedt via de RAI WiFi portal en betalen kan op locatie via Credit Card. Uiteraard kunt u het WiFi netwerk ook afkopen, zodat uw bezoekers gratis toegang hebben. Daarnaast kan praktisch elke vorm van maatwerk geleverd worden, zoals uw eigen WiFi netwerk, al dan niet voorzien van een eigen portal. Zo kunt u uw evenement “branden”, de hoeveelheid internetverkeer beheren, maar ook een eigen netwerk bieden voor VIPs, sponsoren of uw bezoekers. Naast de standaard WiFi infrastructuur heeft de RAI de mogelijkheid om met speciaal daarvoor geschikte mobiel inzetbare systemen op één of meerdere locaties in de RAI grote hoeveelheden gebruikers op WIFI aan te sluiten. Gezien de aard van WiFi is een goede afstemming zeer wenselijk. De specialisten van de RAI kunnen dan samen met u de meest optimale keuze maken.


Mobiele telefonie

Amsterdam heeft een eigen mobiel netwerk, waardoor het mobiele signaal van de verschillende aanbieders ook binnen in de RAI goed ontvangen kan worden. Naast deze publieke infrastructuur heeft RAI Amsterdam een eigen private GSM infrastructuur, zodat draadloze telefonie communicatie verzekerd is. Via de RAI kunt u PGSM apparaten verkrijgen voor mobiel bellen, bellen vanaf een vaste locatie of conferentiegesprekken voeren met meerdere deelnemers.


Maatwerk

Geen event of organisatie is hetzelfde. Alhoewel het standaard productenpakket van RAI Amsterdam vrij uitgebreid is, kan het voorkomen dat maatwerk nodig is. Dit kan variëren van een event dat volledig door de IT afdeling van RAI Amsterdam wordt ingevuld, tot een event dat door uw eigen team (al dan niet ondersteund door RAI Amsterdam) haar eigen infrastructuur aanlegt. Hierbij kan eventueel gebruik gemaakt worden van gedeelten van de technische infrastructuur van de RAI.


IT medewerkers diensten

We bieden ‘hands-on’ IT medewerkers en netwerkbeheerders, zodat u niet uw eigen medewerkers hoeft mee te nemen. Dit bespaart u kosten en het is efficiënter, omdat onze medewerkers het gebouw en de IT infrastructuur van binnen en buiten kennen. Onze medewerkers hebben veel ervaring met de combinatie IT en evenementen. Zij kunnen u vanaf het eerste contact van deskundige adviezen voorzien, een goede offerte aanbieden en begeleiden bij de realisatie van een succesvol evenement.