I amsterdam

De citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening ten behoeve van toerisme, congressen en culturele activiteiten in Metropool Amsterdam. De afdeling Business Marketing & Conventions van Amsterdam Marketing heeft als doel de promotie van Metropool Amsterdam als (inter)nationale zakelijke bestemming. Het belang om Amsterdam op de kaart te zetten als interessante Meetings & Conventions bestemming staat voorop, samen met het inspelen op de grote behoefte van potentiële klanten door middel van onafhankelijk advies en begeleiding bij de selectie van een stad voor het houden van een congres.

We zijn een belangrijke partner van Amsterdam Marketing en faciliteren veel van de internationale congressen en beurzen die in Amsterdam plaats vinden. Bovendien werken we samen op het gebied van acquisitie en onderzoek.

Partnerstructuur Amsterdam Marketing
Een bloeiende metropool trekt meer klanten aan, heeft een positief effect op de aantrekkelijkheid van de werkgever en zorgt voor een bredere afzetmarkt. Met de hulp van partners treden we gezamenlijk als sterk merk naar buiten en kan de huidige bezoeker en investeerder duidelijk gemaakt worden dat alles waar zij voor kiezen al aanwezig is in Metropool Amsterdam. Hier is een gelaagde partnerstructuur ontwikkeld, samengesteld uit de Metropool Amsterdam Club en de partnerpakketten, afgestemd op de belangen van de verschillende partijen.

Partners van Amsterdam Marketing en de leden van de Metropool Amsterdam Club kunnen daarnaast aanspraak maken op de kennis van Amsterdam Marketing. Bij het organiseren van een (inter)nationale bijeenkomst of bij het ontvangen van een (inter)nationale delegatie adviseert Amsterdam Marketing graag in bijvoorbeeld het vinden van een geschikte locatie of het opstellen van een dagprogramma.